Verbouwing gemeentehuis op schema

ZEEWOLDE
De verbouwing van het gemeentehuis van Zeewolde ligt vooralsnog op schema. Sinds 30 mei zijn de ambtenaren en het college van b en w gehuisvest aan het Ravelijn. Vanaf dat moment zijn bouwvakkers begonnen met het strippen van de kantoren, de raadszaal en de publieksbalies.

Het gemeentehuis wordt aangepast aan de eisen van deze tijd. Zo komt er luchtkoeling, worden kleine kantoortjes omgebouwd tot grote ruimtes met flexplekken en wordt alles aangepast op de nieuwste moderne technieken. De raadszaal wordt ondanks de wens van velen niet groter gemaakt. Voor het grote wandkleed dat er jaren heeft gehangen is na de opknapbeurt geen plek meer. Ook de bestuurskamer blijft zoals die was.

De verbouwing gebeurt volgens projectleider Ed Luigjes op een duurzame manier. Meubilair, kozijnen en deuren worden hergebruikt. De verwachting is dat het werk maart volgend jaar is afgerond en dat de ambtenaren in april weer terug kunnen keren naar hun oude werkplek.

reacties (3)

 • Richard

   

  Het is idd een verspilling van vele euro's om zo'n een lelijk misplaatst grijs gebouw op te knappen. De ambtenaren zitten nu ook in een mooi ruim pand wat anders ook maar leeg staat. Het oorspronkelijke gemeentehuis plat gooien zodat er een mooi uitzicht ontstaat op de haven en het water, trekt ook weer toerisme wat weer inkomsten betekend. Nu kijk je tegen een groot lelijk, niets zeggend gebouw aan. Maar dat is mijn bescheiden mening.

  reageer
 • Erik

   

  Vreselijk domme besteding van tijd en geld. Het 'nieuwe werken' is een mindset en hoort in je hoofd te zitten. Als trend is het daarom ook al lang achterhaald. Duidelijk besloten door mensen met kleine snappertjes en een slecht zicht op de wereld om hen heen.

  reageer
 • Rob

   

  1 schandalige vertoning van geldverspilling van gemeenschapsgeld is het, het zgn nieuwe werken. Stel u voor al die kakelende collega's op 1 zaal wat dat met je concentratie doet? Over 10 jaar moet het weer anders. Een jonge gemeente waar al X ingrijpende verbouwingen aan het Gemeentehuis hebben plaatsgevonden. Zoals het veilig werken aan de Servicebalie, buitenwerk. Aanbouw. Zonneschermen enz. Op mijn kantoor is in 25 jaar niets veranderd en is nog steeds modern en er kan goed gewerkt worden. Wat opvalt is dat alleen banken, gemeentehuizen, provinciehuizen en meer van dat soort van gebouwen met gemeenschapsgeld verbouwt worden om de haverklap. En wel besloten vaak door een stel omkwame amtenaren, tevens ook burgers die de gemeenschap voor de kosten laten opdraaien. Er zijn belangrijkere zaken te bedenken die de gemeenschap wel direct raken. Ben benieuwd naar de eerst volgende nieuwe verbouwing in Zeewolde.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert