Provincieverbod ligplaatsen 'rigide en onbegrijpelijk'

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder gaat de strijd aan met de provincie Flevoland over het aanleggen van bootjes. De provincie verbiedt in alle gemeenten om bootjes aan te meren in provinciale wateren. Dit geldt voor zowel bootjes van bewoners als van toeristen. 

Burgemeester Aucke van der Werff heeft het gevecht om zijn ligplaats een maand geleden nog verloren bij de rechter. Wethouder Andries Poppe legt zich er niet bij neer, hij noemt het beleid 'rigide en onbegrijpelijk'. Volgens hem gaat het slechts om tientallen bootjes en vallen er met bewoners gewoon afspraken te maken over het onderhoud van de waterkant.

Poppe gaat komende woensdag bij Provinciale Staten pleiten voor een ontheffingenbeleid. 

reacties (10)

 • Jetje

   

  Jammer dat de burgemeester hier zo negatief wordt wordt bejegend. Toegegeven, hij had, als inwoner van de Noordoostpolder, beter wat meer belanghebbenden kunnen benaderen voordat hij de weg naar de rechter bewandelde, maar het blijft gewoon een privé persoon die een huis heeft aan het water en daar tot voor kort zijn boot bij kon aanleggen. Dit was al jaren zo en kon ook helemaal geen kwaad net als elders in de polder. De (meeste) boten worden verzorgd door hun eigenaren en, indien nodig en aangekondigd is niemand te beroerd om de boot tijdelijk te verplaatsen als er onderhoud aan de wal moet plaats vinden. Overigens blijkt al dat de oever ook zeker niet beter verzorgd/gemaaid/bijgehouden wordt nu er geen boten meer liggen. Beroepsvaart in de polder is er nagenoeg niet meer en dan nog lagen/liggen deze boten niet in de weg. Zo hier en daar ligt er inderdaad een boot waar niet naar omgekeken wordt, die er onverzorgd uitziet en half gezonken is; dat hier wat aan moet gebeuren lijkt me niet heel raar, maar blijkbaar kijkt de eigenaar toch niet naar z'n boot om, dus een heel groot probleem zal dat niet zijn. Maar om nu iedereen hier op af te rekenen..... In de polder is er geen alternatief; een jachthaven met goede voorzieningen is er, behalve een kleine in Kraggenburg, niet. Aandacht voor dit onderwerp en een goede regeling treffen voor alle betrokkenen lijkt me een goede zaak, maar het is jammer dat de klokkenluider in deze zaak toevallig de burgemeester is, waardoor het al veel te veel een politiek karakter heeft gekregen.........

  reageer
 • wat kost dat de gemeente ?

   

  Niet normaal, vraag me af als we hier een burgemeester hadden die geen boot heeft, zou de gemeente dit dan ook doen voor de gewone burger ??? Dat hier geen politieke partij is die dit in de gemeenteraad bespreekbaar maakt. En burgemeester, pak U koffers en vertrek.

  reageer
 • .\/\/.

   

  En dat alles in de bevelende wijs. Bravo.

 • Kaassie

   

  wat denkt u dat het kost om een nieuwe burgemeester te vinden en te laten wonen? En de wachttijd van de "oude" burgemeester? Als usp kan de NOP niet meer aanbieden dat er een huis is waar je een boot bij neer kunt leggen:-)

 • Ron

   

  De spijker op zijn kop !

 • Piet

   

  De meest kinderachtige burgemeester die we ooit gehad hebben

  reageer
 • Stef Sakert

   

  Haantje de burgemeester moet en zal zijn zin krijgen. Wat een kleuter.

  reageer
 • kritiesj

   

  Tja, dit zijn ook echt zaken waar een wethouder zich mee bezig moet houden. Ik voel me in de boot genomen, door dit soort bestuurders. En wat de burgemeester betreft, het is net een klein kind wat zijn zin niet krijgt. Maar ja hij is vast bang dat na het aanlegverbod en ook een zwemverbod komt, heeft hij de nieuwe zwembroek voor niets aangeschaft.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Elk besluit ven een rechterkan worden aangevochten. Zeker in dit geval lijkt me dat terecht. En de buremeester is echt niet de enige belanghebbende.

  reageer
 • Carry

   

  Helemaal terecht dit verbod gaat nergens over. Heeft de provincie niets beters te doen dan inwoners pesten!

  reageer
 • Ron

   

  Dus de burgemeester gaat nu op deze manier proberen om zijn jacht bij huis aan te kunnen blijven meren? Daar gaat weer gemeenschapsgeld. De wethouder er druk mee, de provincie ambtenaren weer druk mee. De rechter was toch helder?

  reageer
 • Rauhfaser

   

  Als we van bestuurders verwachten, ja zelfs eisen dat ze wonen in de gemeente die ze besturen hebben die mensen daarmee automatisch èn de belangen van hun functie èn hun persoonlijke belangen. in één gemeente. Dat ka je iemand dan moeilijk verwijten, of niet soms?

 • reaguurder

   

  de prioriteiten van deze regenten zijn weer duidelijk. ons kent ons.....

  reageer
 • wallander

   

  Beter je energie in andere dingen steken, dit echt gaat echt nergens over!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert