Politie spreekt kerk aan op stripboekje over islam

ALMERE • Di 30 augustus 2016 | 16:57 • Dinsdag 30 augustus 2016 | 16:57
Een kerkgemeenschap in Almere dat in de Parkwijk huis-aan-huis een kritisch stripboekje over de islam heeft verspreid is daarop aangesproken door de politie. Dat zegt Stan Kamps, de predikant van de Lighthouse Baptist Church in de Almeerse Parkwijk. Hij geeft aan zich geïntimideerd te voelen door de actie van de politie.

Volgens Kamps gaf de politie in het gesprek aan dat hij beter kan stoppen met het verspreiden van 'islamkritische boeken'. Dit omdat hij anders wellicht een steen door een raam kan verwachten van boze moslims.

Politie en gemeente zwijgen
De politie wil voorlopig niks kwijt over de zaak. De vraag waarom agenten de kerk hebben afgeraden de folder te verspreiden moet volgens de politie eerst door de gemeente worden beantwoord na schriftelijke vragen van de PVV. 

Vragen van PVV
De PVV fractie in Almere vindt dat de politie een verkeerde keuze heeft gemaakt en dat het verzoek het boekje niet te verspreiden in strijd is met de vrijheid van meningsuiting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel