Oprichters 't Henkepad vrezen verdere kaalslag

LELYSTAD • Di 30 augustus 2016 | 17:12 • Dinsdag 30 augustus 2016 | 17:12
De oprichters van 't Henkepad door het Geldersehout in Lelystad houden hun hart vast over de toekomst van het wandelpad. Henk Breukelman en Simon Polman zien dat er een kaalslag plaatsvindt in het bos. Door het kappen van bomen en struiken wordt volgens hen het aanzicht van het smalle paadje aangetast.

Het pad werd meer dan tien jaar geleden door gymleraar Breukelman gemaakt. Hij vond de oorspronkelijke paden van Staatsbosbeheer te saai, en legde illegaal een pad dwars door het bos aan. Na enige tegenwerking besloot Staatsbosbeheer het 1,5 kilometer lange pad officieel te maken. 

Breukelman en Polman hebben nu een brief aan Staatsbosbeheer gestuurd om een einde te maken aan de in hun ogen ongecontroleerde bomenkap. Volgens hen moet Staatsbosbeheer veel meer beleid toepassen als het om de bomenkap gaat. Door het bos niet alleen uit te dunnen, maar in het wilde weg bomen om te zagen wordt het Henkepad geruïneerd en wordt de leefomgeving van verschillende diersoorten onnodig aangetast, vinden de twee.

Volgens Staatsbosbeheer gaat het om bomen die ziek zijn en worden ze gekapt vanwege de veiligheid. Staatsbosbeheer gaat met de oprichters van 't Henkepad in gesprek. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel