Biggenmarkt Dronten brengt bijna 10.000 euro op

DRONTEN
De traditionele Biggenmarkt in Dronten heeft woensdag een krappe 10.000 euro opgeleverd. De opbrengst is voor CliniClowns. Vorig jaar werd er 7.700 euro ingezameld.

Veiling
Op de Biggenmarkt werden eerstejaars studenten van Hogeschool Aeres geveild. Daarna deden ze een aantal uren individueel of in groepjes karweitjes voor boeren of particulieren. De Biggenmarkt is onderdeel van de introductieperiode.

Slangen
Een groepje werd 'gekocht' om te helpen bij het voeren van reptielen. De koper heeft thuis pythons en een baardagaam en wil de studenten leren hoe deze dieren te verzorgen. Andere studenten rapen aardappelen in Swifterbant, terwijl hun studiegenootjes in Dronten helpen met schilderwerk. 

Buizen rapen
Vier 'biggen' gingen voor 140 euro naar boer Lowie de Koeier uit Dronten. De jongens werken de hele dag op de akker om oude beregeningsbuizen uit de klei te trekken. Dat valt nog niet mee na de feestavond van dinsdagavond. 

De studenten werken tot 16.00 uur, dan moeten kopers hun 'biggen' weer terugbrengen naar de hogeschool. 


reacties (2)

 • biddinghuizen

   

  Lijkt me een uitstekend idee. Misschien kan het geld ook besteed worden voor de nodige aanpassingen van t Dok. Iedereen zou moeten kunnen sporten, ook mensen met een beperking

  reageer
 • drontense

   

  Super zo'n bedrag voor de cliniclowns! Misschien een idee om volgend jaar een vereniging uit Dronten te benaderen,speciaal een vereniging die sport aanbiedt voor mensen met een beperking zoals sc flevostar. Omdat mensen met een beperking extra kosten hebben zoals rolstoelen aanschaffen is elke financiële steun zeer welkom

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert