Cel voor Urker die vuurwerkbom afsteekt

URK
Een man uit Urk moet 4 maanden de cel in voor het laten ontploffen van een vuurwerkbom. De Urker stak de vuurwerkbom af tijdens Koningsnacht, bij een auto aan de Grote Fok op Urk. Die auto was van een gezin uit Syrië. 

Herhalingsgevaar
De straf van de rechter is lager dan de eis van de officier van justitie. Die eiste 8 maanden gevangenisstraf. De rechter heeft voor een lagere straf gekozen vanwege het herhalingsgevaar. De rechtbank wil dat de man zo snel mogelijk begeleiding krijgt en behandeld wordt voor zijn verslavings- en psychische problematiek.

Verdachte ontkent
De Urker ontkent de vuurwerkbom te hebben afgestoken, maar bekenden van de man herkennen hem op camerabeelden die het incident hebben vastgelegd. Ook de rechter is er van overtuigd dat het om de Urker gaat.

Inzamelingsactie
Urkers hebben na het incident een inzamelingsactie gehouden om geld op te halen voor een nieuwe auto. Initiatiefneemster Marijke van Slooten heeft inmiddels laten weten dat het Syrische gezin van dat geld een andere auto heeft gekocht.

reacties (2)

 • Dus toch

   

  Die man kwam toch uit Zwartsluis?!

  reageer
 • Tja

   

  Woont idd "begeleid" in zwartsluis, maar is van oorsprong een Urker.

 • Jeroen

   

  4 maanden voor iets Wat naar een terroristische aanslag neigt... Als je zoiets doet lijkt me dat je ook niet goed bij je hoofd bent, dus verplicht op laten nemen zo iemand.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert