Cel voor Urker die vuurwerkbom afsteekt

URK • Wo 31 augustus 2016 | 8:35 • Woensdag 31 augustus 2016 | 8:35
Een man uit Urk moet 4 maanden de cel in voor het laten ontploffen van een vuurwerkbom. De Urker stak de vuurwerkbom af tijdens Koningsnacht, bij een auto aan de Grote Fok op Urk. Die auto was van een gezin uit Syrië. 

Herhalingsgevaar
De straf van de rechter is lager dan de eis van de officier van justitie. Die eiste 8 maanden gevangenisstraf. De rechter heeft voor een lagere straf gekozen vanwege het herhalingsgevaar. De rechtbank wil dat de man zo snel mogelijk begeleiding krijgt en behandeld wordt voor zijn verslavings- en psychische problematiek.

Verdachte ontkent
De Urker ontkent de vuurwerkbom te hebben afgestoken, maar bekenden van de man herkennen hem op camerabeelden die het incident hebben vastgelegd. Ook de rechter is er van overtuigd dat het om de Urker gaat.

Inzamelingsactie
Urkers hebben na het incident een inzamelingsactie gehouden om geld op te halen voor een nieuwe auto. Initiatiefneemster Marijke van Slooten heeft inmiddels laten weten dat het Syrische gezin van dat geld een andere auto heeft gekocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel