Camper gekanteld op de A6 bij Bant

NOORDOOSTPOLDER
Een camper is woensdagmiddag gekanteld op de A6 bij Bant. Dat gebeurde rond kwart voor 1, op de rijbaan richting het noorden.

In verband met het ongeval waren ruim een uur lang twee rijstroken afgesloten.

Verkeer werd via de vluchtstrook geleid. Hierdoor ontstond er een file in de richting van Joure.
  

reacties (5)

 • alexander klein

   

  hallo ik ben een van die mensen die dit ongeval voor onze ogen heeft zien gebeuren en hulp heeft geboden ik kan u melden dat er hier zoals bovengenoemd in een reactie geen kinderen aanwezig waren die naar een kant zouden kunnen gaan de inzitten waren 2 mensen ,die onderweg naar huis waren,van een vakantie en door een moment van onachtzaamheid de controle over hun voertuig verloren niet meer niet minderen en godzijdank zijn ze er goed vanaf gekomen door adequaat handelen van mede weggebruikers ,ik kan u wel melden dat de bestuurder geen andere dingen heeft gedaan achter het stuur zoals aan een radio of wat dan ook ,maar dit liever prive houdt

  reageer
 • jan

   

  Dag Alexander U ook bedankt voor de hulp door U geboden fijn dat er mensen zijn die heel snel reageren en hulp bieden zoals ook Sandra en haar man gedaan hebben het was moeilijk om uit de gordel te komen en zijn daar goed mee geholpen nogmaals hartelijk dank voor allemaal verder gaat het ons goed alleen wat kneuzingen

 • Peter

   

  Verhaal hierboven is larie. Als het een Cesna was zou het kunnen, maar niet bij een camper. Logische verklaring: in een slinger geraakt en door teveel tegenstuur omgerold. Zelfs een semi-integraal is dan topzwaar.

  reageer
 • Jan2

   

  Ongelukken met Campers gebeuren vaak doordat de bestuurders niet meer ervaring hebben en rijkwaliteit dan een B rijbewijs voor een personenwagen. Een camper, zeker de grotere, vereisen min of meer vrachtwagenervaring! Sturen is anders, lengte/breedte wijkt af en zeer belangrijk: de manier van beladen in verband met het totaal andere zwaartepunt bij een camper.

  reageer
 • Hans K

   

  Dat zie je wel vaker. Bijrijder en kinderen zitten keurig op de zitting en is er opeens wat te zien aan een kant. Doordat de bijrijder en kinderen aan een kent kijken naar het tafereel kan de bestuurder de camper niet meer houden. Mijn vraag is wat er nu zo spannend is in de regio Bant?

  reageer
 • Ik

   

  Inderdaad, zie je wel vaker, komt doordat figuren als u niet op de weg letten maar bij campers naar binnen gluren, daardoor moeten andere weggebruikers, die gelukkig WEL op de weg letten, soms de meest vreemde stuurcorrecties uitvoeren om een aanrijding met u te voorkomen, mogelijk met dit soort gevolgen. Maar ga gerust door met het verzinnen van redenen om het rijgedrag van uzelf goed te praten ..........

 • Sandra

   

  Ik zag het ongeluk gebeuren. Mijn man heeft geholpen, met een paar andere mensen. Terwijl ik in de tussentijd 112 belde. Bovenstaande is grote larie, er waren geen kinderen bij betrokken. Een ouder koppel, die gelukkig niet zwaar gewond waren, alleen flink geschrokken. Als je er niets van af weet, oordeel dan ook niet!!

 • Jan

   

  Ik heb het nog nooit gezien onderweg, ik neem misschien ook iets minder moeite om te kijken wat er binnen in een camper gebeurd, ik vind het meer de moeite waard om te kijken wat er op de weg zelf gebeurd.

 • Lijkt me nogal ver gezocht. Maar je vraagt je wel af hoe zoiets kan gebeuren.

 • K Hans

   

  Waar staat dat dat gebeurt is? Iemand kan onwel geworden zijn, of is dat onmogelijk?

 • Ron

   

  sterkte voor de inzittende

  reageer
 • Martje

   

  Hallo het geen bootje hoor. Dus als in een bus alle passagiers aan 1 kant gaan zitten kiept die om? Je voelt wel iets maar daar pas je je rijstijl op aan. Met camper merk je daar niets van. 4 kinderen in camper mee.

 • Een dochter

   

  Mijn ouders maken het gelukkig goed, en riijden al meer dan 30 jaar camper, ervaring genoeg dus. en tja hoe en waarom, je zit wat er in enkele seconde kan gebeuren

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert