Zeldzame aardappelziekte bij kleine kweker

NOORDOOSTPOLDER
De zeldzame aardappelziekte PSTVd is opgedoken bij een kleine kweker in Noordoostpolder. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. 

De ziekte zorgt ervoor dat aardappelen minder goed groeien of misvormd raken. Volgens de NVWA gaat het in Noordoostpolder om een kleine besmetting. Er zijn maar vier aardappelplanten besmet. 

Die aardappelplanten worden vernietigd. De kweekvelden en apparatuur worden gereinigd. Er is volgens de NVWA geen risico voor de teelt van pootgoed en consumptieaardappelen. Dat komt omdat de besmetting in Noordoostpolder in een vroeg stadium is ontdekt bij een routinetest. Om welk bedrijf het gaat, is niet bekendgemaakt. 

reacties (2)

 • Jan

   

  Als je dezelfde naam als anders hanteert heb je al vaker bewezen geen kennis te hebben van de landbouw. Tenzij je bewijzen hebt dat de NAK en andere controlerende instanties daadwerkelijk de fout ingaan, waaraan ik sterk twijfel.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zeldzaam....het is zeldzaam dat het in de openbaarheid komt. In de aardappelwereld wordt bij uitstek van alles onder de pet gehouden om de export niet te schaden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert