Gemeente en akkerbouwer bakkeleien over mestbassin

MARKNESSE
Een boer uit Marknesse en de gemeente Noordoostpolder stonden woensdag bij de Raad van State in de hoop een einde te maken aan een slepend conflict. 

De boer en de gemeente kunnen het niet eens worden over een mestbassin, dat vanwege stankoverlast op minstens 100 meter afstand van de buren moet liggen. Dat was eerst 95 meter. Daarna heeft de boer de bak verplaatst. Maar toen vanwege een klacht opnieuw werd gemeten, kwam de afstand ineens op 91 meter uit. Er werd toen vanaf een ander punt gemeten.

De Raad van State bekijkt nu of dat terecht was. De uitspraak volgt binnen een paar weken.

reacties (3)

 • Erik de Vries

   

  Dus: de gemeente vindt dat het bassin 5 meter verplaatst moet worden. De ondernemer doet dat, waarschijnlijk met gezonde tegenzin want dat kost zomaar €20.000,00. De gemeente komt op opnieuw meten en vertelt dan doodleuk dat ze nu vanaf een ander punt meten. Of je het bassin nog eens 9 meter wilt verplaatsen!!! Dat is hetzelfde als op een 100 kilometer weg bekeurd worden als je 80 rijdt:" We hebben besloten dat we anders gaan meten. " Waanzin ten top!

  reageer
 • Leen

   

  Klassiek voorbeeld van de klok willen luiden maar niet weten waar de klepel hangt

  reageer
 • Willem

   

  Wat is meten? Op de rand van de Urkervaart tegenover de Pallasstraat, Emmeloord ligt een mestbassin. Nooit gemeten door gemeente?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert