Groeiende ondernemers krijgen miljoenen

FLEVOLAND
Ruim tien miljoen euro wil de provincie Flevoland uitgeven voor het ondersteunen van ondernemers die kunnen en willen groeien. Dat bleek woensdagavond tijdens een commissievergadering.

Gedeputeerde Jan Nico Appelman verwacht dat het steunen van groeiende bedrijven de meeste banenwinst op zal leveren en de economie het snelste zal laten groeien. Ook denkt hij dat ondernemers die willen groeien tegen veel obstakels oplopen.

De financiële steun van de provincie voor bijvoorbeeld scholing en advies moet ondernemers daarbij gaan helpen. Van het bedrag moet zes miljoen euro uit Brussel komen. Volgens de gedeputeerde ligt er een goed plan om de Europese subsidie mee binnen te kunnen halen. 

Provinciale Staten nemen op 21 september een definitief besluit.

reacties (5)

 • .\/\/.

   

  "Gedeputeerde Jan Nico Appelman verwacht dat het steunen van groeiende bedrijven de meeste banenwinst op zal leveren en de economie het snelste zal laten groeien." - dit is de gedachte, en dat lijkt een goede gedachte. In ieder geval vervult de overheid hier de opdracht uit artikel 19 van de grondwet van ons land.

  reageer
 • Nico Dijkshoorn

   

  Ik mag hopen dat de werknemers dan ook in Flevoland komen wonen. Momenteel al veel inkomende pendel, die van de overheden geen aandacht krijgt. Misschien opnieuw instellen van een verhuispremie voor diegenen, die naar Flevoland verhuizen?

  reageer
 • wimjc

   

  En waar komt dit geld van meneer Appelman vandaan? Het risico van ondernemen ligt toch niet bij de belastingbetaler?

  reageer
 • Boels

   

  Een onderneming betaald belasting en de werknemers in dienst van die onderneming ook. Wel is het zo dat de risico's die de politiek neemt voor rekening van de belastingbetaler zijn. De politiek moet niet gaan ondernemen; daar hebben ze ook geen verstand van.

 • NLToday

   

  Welke ondernemer wil niet groeien? Banen creëren? die worden al lang niet meer gegeven dus die denkwijze is quatsch dat zal Brussel beamen. De voedselbanken groeien ook en zijn ook ondernemingen die hebben ook personeel maar ook zonder baan, in die zin gaat Brussel ook niet overstag. Werk terug halen uit de lage lonen landen zou ondersteund/beloond moeten worden en de EU bedrijven welke dit niet doen daarvan zou het import product onbetaalbaar gemaakt moeten worden.

  reageer
 • Thomas

   

  Wat een baarlijke nonsens. Het werk dat naar lagelonenlanden is gegaan was slecht productiewerk aan de lopende band. Dat kan niet tegen Nederlandse lonen, want dan zouden de prijzen die je betaald voor simpele producten meer dan tienmaal zo hoog komen te liggen. Heeft u geld voor een tshirt van 90 euro? Schoenen van 700 euro? Een koffiemok van 210 euro? Allemaal tegen middenklasse kwaliteit natuurlijk, niks speciaals, maar wel zo duur omdat het per se in Nederland gemaakt moest worden. Het is dat soort achterhaald socialistisch denken dat onze arbeidsmarkt zo slecht maakt. Krampachtig vasthouden aan het verleden is het.

 • Mag hopen dat een voorwaarde is dat nu een keertje de inwoners mogen meeprofiteren doordat er werkgelegenheid ontstaat en geen arbeidsmigranten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert