Straatpraat: Asocialen weren uit de wijk!

ALMERE
De gemeente Rotterdam wil in achterstandswijken asociale bewoners weren. Aan de hand van politiegegevens wordt beoordeeld of bewoners een woning mogen huren of niet.

Er wordt gekeken of de bewoner de afgelopen vier jaar overlast heeft veroorzaakt, zoals openbare dronkenschap of ernstige ruzie met buurtbewoners. Hiermee wil Rotterdam de leefbaarheid in de achterstandswijken verbeteren. 

Voor Straatpraat vroegen we in Almere Buiten wat mensen van dit beleid vinden. 

 

reacties (3)

 • Rauhfaser

   

  Het lijkt zo makkelijk, je toetst van tevoren of toekomstige huurders wel brave burgers zijn. En binnenkort toets je of ze wel de juiste politieke ideeën hebben, of ze wel of niet in een sjoemeldiesel rijden, of hun huid al dan niet een bepaalde kleur heeft. Op die manier deel je de mensen keurig in, en wordt de brave burger van het grauw gescheiden, zodat hij niet wordt gestoord in zijn eenvormige vinexdroom. Een heilloze weg. En bovendien loop je het risico dat de ellende zich elders concentreert.

  reageer
 • Jan

   

  De nieuwe W? Je zal toch slachtoffer zijn van buren die zich stelselmatig misdragen, dan piep je wel anders. Makkelijk redeneren vanuit een positie waar je geen idee van de realiteit hebt. Maar dat is wel vaker zo op dit reactie gebeuren..

 • Barbara

   

  Geldt dat ook voor huidige bewoners van koophuizen en de toekomstige koopachtigen?

  reageer
 • waterwijker

   

  Uiteraard. Het kan niet zo zijn dat mensen met geld het recht kunnen kopen om hun omgeving hun wil op te leggen. Zoals voor de rest van de maatschappij helaas wel geldt. Daar moet hoognodig ook een en ander rechtgezet worden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het gedrag van lieden met snelle auto's op de weg.

 • Bobo

   

  Ja hoor marijke je kan zo vertrekken

 • Ron

   

  Vind het een goed plan Arie Willem Byl wilde dit een aantal jaren geleden al

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert