Politie betreurt commotie over stripboekje

ALMERE
De politie betreurt het dat een kerkgemeenschap in Almere een bezoek van de politie heeft ervaren als intimiderend en als inbreuk op de vrijheid van meningsuiting. Dat schrijft de politie in een verklaring.

Agenten bezochten de kerk omdat die in de Parkwijk huis-aan-huis een kritisch stripboekje over de islam verspreidde. Volgens de politie brachten de agenten het bezoek na signalen uit de wijk. Volgens de politie is het haar taak actie te ondernemen bij signalen die de rust en veiligheid in een wijk kunnen beïnvloeden. De politie zegt daarin geen partij te kiezen en het te betreuren dat ze er onvoldoende in geslaagd is de boodschap over te brengen. 

Volgens predikant Stan Kamps van de Lighthouse Baptist Church gaf de politie in het gesprek aan dat hij beter kan stoppen met het verspreiden van 'islamkritische boeken'. Dit omdat hij anders wellicht een steen door een raam kan verwachten van boze moslims. Volgens de politie maakt het deel uit van de rol van de politie om op het effect van iemands handelen te wijzen. 

De PVV-fractie in Almere vindt dat de politie een verkeerde keuze heeft gemaakt en dat het verzoek het boekje niet te verspreiden in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
 

reacties (8)

 • Loeffenmetaalbewerking@live.nl

   

  Als ik dit verhaal van de politie lees moet ik in eens aan mijn opa en oma denken.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Het lijkt wel of geloven steeds vaker de bron van ellenda is.

  reageer
 • Piet

   

  Jammer dat ook de politie niet gewoon de rug recht houdt maar onder druk van de PVV gaat zwalken. We hadden de hoop dat na het vertrek van Jorritsma de politie niet meer de trekpop van de politiek was maar helaas...

  reageer
 • Kiki

   

  Nou het was een heel raar "boekje" en de politie had ook opgetreden als moslims zo iets over het christendom of welk geloof dan ook had verspreid!

  reageer
 • Jan

   

  Geloof je dat nu werkelijk? Denk je dat indien iemand met een klacht was gekomen als dit zo was, de politie dan ook was gaan praten? Echt niet! Misschien hadden ze bij de klagers, van die signalen, even moeten uitleggen hoe het hier werkt, dat we gewoon de vrijheid hebben om dingen te zeggen. Er werd niet opgeroepen tot geweld. Maar blijkbaar wel in de signalen die men waarnam. Omgekeerde wereld!

 • h.

   

  Slappe knieën van de politie. Compleet omgekeerde wereld. Ze hadden het kerkgemeenschap 24/7 moeten beschermen tegen lieden die de vrijheid van meningsuiting verkeerd interpreteren en menen dat met bedreigingen en geweld te moeten onderbouwen. De politie onderneemt nu actie tegen degene die gewoon recht heeft op zijn vrije mening en dit door middel van geschriften kenbaar maakt. Hiermee geeft de politie steeds meer ruimte aan dominante culturen en groeperingen die van mening zijn dat zij een monopolie hebben op de waarheid en die bereid zijn daarvoor geweld te gebruiken om die mening op te dringen. Sinds ik mij kan herinneren bellen er met regelmaat Jehova's getuigen aan of gooien ze de Wachttoren in de brievenbus. Moeten de Jehova's getuigen nu ook ineens vrezen voor geweld?

  reageer
 • Rauhfaser

   

  " lieden die de vrijheid van meningsuiting verkeerd interpreteren en menen dat met bedreigingen en geweld te moeten onderbouwen." - voor zover ik weet is er niemand bedreigd en is er geen geweld gebruikt.

 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  De politie neemt hier in ieder geval een duidelijke stelling in, namelijk buigen voor angst van de islam. Lekker voorbeeld.

  reageer
 • Rob

   

  Dat de Politie daar tijd voor had. Bij aangiftes wordt je vaak weggestuurd

  reageer
 • Kees

   

  Tuurlijk.. alles wat "wij" doen en zeggen is discriminatie en "zei" mogen alles onder het mom van vrijheid etc etc. Voel me gediscrimineerd en een vreemdeling in mijn eigen land!!

  reageer
 • wanda

   

  ik zette mijn fiets neer bij de supermarkt in Almere ,en liep zijdelings langs wat kraampjes, ik struikelde over de moslims met lange gewaden , ik deed vriendelijk en zei wat tegen ze om aardig te zijn , maar niemand sprak nederlands en ze begrepen niets wat ik aardig zei . Ik maak dit erg veel mee in Almere buiten , ik heb het gevoel dat ik winkel en alleen rondloop, want haast niemand spreekt nederlands tegen je en ik voel mij een vreemdelingin mijn eigen stad. Jammer dat deze kerk niet de waarheid mocht zeggen , maar dat wij monddood gemaakt worden. Wat gaan we er aan doen ? fijne dag.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert