Weerwind geeft geen uitleg over miscommunicatie met politie

ALMERE
Het Almeerse college van b en w geeft geen concrete antwoorden op schriftelijke vragen over wat er mis is gegaan in de communicatie tussen de politie en burgemeester Franc Weerwind. De burgemeester werd in juni pas op zondagavond geïnformeerd over incidenten op stadsbussen die dat weekend hadden plaatsgevonden. Dat gebeurde nadat hij zelf contact had gezocht met de politie. Weerwind haalde in een debat over het geweld fel uit naar de politietop.

De PVV-fractie wil onder meer weten wie er verantwoordelijk was voor het communicatiegebrek. Ook wil de partij weten wat er fout is gegaan en of er maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen. Alle vragen krijgen hetzelfde antwoord en dat is het antwoord dat burgemeester Weerwind ook al tijdens het debat gaf. Volgens hem zijn er "afspraken gemaakt ter verbetering" en beschouwt hij de tekortkoming als "een interne aangelegenheid voor de politieorganisatie".

De politie heeft excuses aangeboden voor het te laat en onvolledig informeren van de burgemeester. Willem Boutkan van de PVV geeft aan dat er geen serieus antwoord is gekomen op de vragen die de partij over de kwestie heeft gesteld: "ze hebben zich er met een jantje-van-leiden vanaf gemaakt". Als het aan de PVV ligt, wordt de zaak dan ook opnieuw besproken.

reacties (8)

 • Lely

   

  Als bij een debat de antwoorden al zijn gegeven, welke andere antwoorden verwacht je dan op schriftelijke vragen?

  reageer
 • Hans

   

  Hij heeft dezelfde communicatieve vaardigheden als Annemarie Jorritsma gewoon je kop in het zand steken of net doen of je neus bloed.

  reageer
 • PVV er

   

  Ja wij PVVers hebben niks aan een antwoord wat ons niet bevalt. En het enige antwoord wat ons bevalt is dat Weerwind het fout heeft gedaan en moet aftreden. Want wij PVVers hebben niks aan andere antwoorden. Net als onze grote goeroe Geert wilders willen wij ook niet de waarheid weten maar we willen ons antwoord horen. De volgende keren leveren we naast de vraag ook het antwoord in dan kan Franc dat zo oplezen en zijn wij tevreden, oh nee dan zijn we ook niet tevreden want dat zijn wij PVVers namelijk nooit dus ook niet over onze eigen antwoorden

  reageer
 • Klaas

   

  Ach zo zijn allemaal. Maar dat weet jij ook wel. Hebben niet alleen PVV-ers last van. Van links naar rechts. Zo ook jij met je stigmatiseren van PVV-ers 😜

 • Jond

   

  Tot nu toe legt deze man nagenoeg geen verantwoording af bij 'zijn' burgers....

  reageer
 • .\/\/.

   

  'Ik zeg vsifriet', Dirk en RM: waar zouden we zijn zonder Kop van Jut?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • RM

   

  Echt wat een onzin van die burgemeester. Het hele land vernam dit al op zaterdag op verschillende nieuwssites waaronder omroep flevoland, nu.nl, telegraaf etc. En dan als burgemeester beetje janken dat je niets hoort van de politie. Dit is alleen een beetje stoer doen naar de buitenwereld omdat hij nieuw op die plek zit

  reageer
 • Dirk

   

  Weerwind wordt uit de wind gehouden, maar heeft zelf natuurlijk ook als een zacht ei gehandeld. Het gebrek aan antwoorden komt omdat er geen antwoorden zijn. Er is niks gebeurd, afgesproken of wat dan ook. Hoofd in het zand en hopen dat het rustig blijft.

  reageer
 • Ik zeg visfriet

   

  Wat een geweldige burger vader nu al kansloos

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert