Daling aantal antisemitische incidenten

ALMERE
Het aantal registraties van antisemitische incidenten in Almere is gedaald. Dit blijkt uit cijfers van het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Over 2014 zijn er vijf incidenten bekend, een jaar later waren dat er twee.

De Almeerse PVV-fractie had schriftelijke vragen gesteld aan het college van b en w over antisemitische dreigementen die in juni in de Faunabuurt zouden hebben plaatsgevonden.
Een gezin zou bedreigd en beledigd zijn nadat zij de Israëlische vlag hadden opgehangen,omdat de zoon des huizes geslaagd was.  "Rotjoden, we gaan jullie pakken", "kankerzionisten" en "rotzionisten" zijn reacties die de familie te horen zou hebben gekregen.

De PVV vroeg zich af wat het college van b en w gaat doen aan het toenemende antisemitisme in de stad, waardoor Joodse Almeerders niet meer veilig zijn. Het college laat weten dat er geen sprake is van steeds meer incidenten en dat het aantal juist afneemt.

 

reacties (5)

 • Ed Molenaar

   

  Iedereen wordt gediscrimineerd, maar doet daar geen aangifte van.

  reageer
 • Jan

   

  Zo snel geroepen, de enige partij die de problemen echt benoemt is de gebeten hond. En het argument dat je daar niets van mag zeggen, want dan radicaliseren ze nog sneller, dat is natuurlijk lachwekkend. Er is geen PVV in Syrie, maar daar woekert het gezwel van extremisme het hardst. Ik ben blij dat er een partij is die wel de dingen bij hun naam noemt, en de peilingen die in hun voordeel uitpakken, dwingen de andere partijen hier ook iets mee te doen. Verkiezingen voor de deur motiveert ze allemaal op jacht te gaan naar de kiezers. Blijf maar roepen dat de PVV het kwaad is in de maatschappij, er zijn zeer veel mensen die dagelijks meemaken welk probleem er echt is!

  reageer
 • Marc

   

  De pvv maakt zich zelf schuldig aan haatzaaierij. En dan klagen over anderen. Helaas zijn er zoveel mensen die zich zo makkelijk laten meeslepen. Het zit in de mens dat we kuddedieren zijn. Wanneer een aantal mensen iets roepen dan doen anderen al vrij snel hetzelfde. We nemen meningen van anderen ook zomaar over zonder zolang we het maar vaak genoeg horen. Daar maakt de pvv gretig gebruik van. Hebben we een probleemin Nederland? Jazeker. Is haat zaaien een oplossing? Nee! Ga vooral door met islamitische jongeren vertellen dat ze hier niet horen. Kijken hoe snel hij radicaliseerd! Het domme is dat dit soort praktijken ook onze eigen jeugd radicaliseerd. Ze nemen de botte ondoordachte gedachtengoed over en worden extremer dan ooit. Denk na over wat je de wereld in stuurt want de gevolgen daarvan zijn groter dan je door hebt. Iemands invloed rijkt verder dan je denkt.

  reageer
 • Pieter

   

  Het aantal bekende de incidenten is gedaald. Aangezien er bijna nooit iets met een dergelijke aangifte gedaan wordt, zal de bereidheid om aangifte te doen ook afnemen.

  reageer
 • wanda

   

  En de bedreigingen van la Taha en andere haatpredikers neemt toe: ,,alle ongelovigen moeten dood ,,waren zijn woorden ,laat ik nu ongelovig zijn en ik heb aangifte gedaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert