B en W : wij wilden jongeren steuntje in de rug geven

ZEEWOLDE
De gemeente Zeewolde wilde jongeren een extra steuntje in de rug geven bij het vinden van werk. Daarom is bij een advertentie voor een baliemedewerker in het gemeentehuis nadrukkelijk gevraagd naar jongeren onder de 25 jaar.

Dat schrijven burgemeester en wethouders aan Zeewolde Liberaal. Die partij noemde dat ongepast en sprak over leeftijdsdiscriminatie.

Volgens B en W is daar geen sprake van. Het past juist binnen landelijke afspraken om groepen die moeilijk werk vinden daarbij te helpen. Veel andere gemeenten, werkgevers en vakbonden steunen deze regeling, schrijven ze.

reacties (3)

 • 55plus

   

  Dus leeftijdsdiscriminatie.

  reageer
 • Niek

   

  Inderdaad. We mogen toch van onze politici verwachten dat ze bekend zijn met het eerste artikel van de grondwet. Lieve hemel zeg, wat een incompetentie daar.

 • .\/\/.

   

  Het was ongetwijfeld goed bedoeld, maar het is terecht dat het niet mag.

  reageer
 • 55plus

   

  Ik 58 jaar na infarct niet in staat om zwaar lichamelijk werk te doen had graag deze baan gehad. Keurig netjes gesolliciteerd maar tot op heden nog geen eens antwoord gekregen. Hoe bedoelt u discriminatie.

  reageer
 • Almeerse

   

  Dat heeft niets met discriminatie te maken. U heeft nog geen reactie gehad, de anderen die gesolliciteerd hebben (en de baan ook graag zouden willen hebben) zullen ws. ook nog niets gehoord hebben. Niet netjes, maar niet discriminerend. Ik neem trouwens aan dat u in uw sollicitatiebrief wel goed op de interpunctie gelet hebt ...

 • MKM

   

  Geen antwoord krijgen discriminatie? Hooguit slecht ingerichte organisatie of niet erg 'klant'vriendelijk. Om het discriminatie te noemen moet er toch wat meer aan de hand zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert