Eindbedrag Passage bij Dronten nog onduidelijk

DRONTEN
Het is nog onduidelijk wat de aanleg van rondweg De Passage bij Dronten uiteindelijk gaat kosten. Dat zegt gedeputeerde Jaap Lodders. Donderdag werd bekend dat de provincie voor de weg 13,3 miljoen euro moet uittrekken, dat is ruim 3 miljoen meer dan gepland. 

Volgens Lodders hangt het eindbedrag af van de zogenoemde aanbesteding. Daarbij leveren verschillende bedrijven een offerte in en kiest de provincie voor één van hen. Daardoor kan de rondweg nog duurder of goedkoper uitvallen. Lodders kan daarom op dit moment niet zeggen wat De Passage uiteindelijk gaat kosten. Hij houdt zelfs rekening met een verschil van miljoenen euro's. 

De Passage is een nieuwe weg die parallel komt te lopen aan de Dronterringweg. Hij moet het verkeer bij Dronten beter laten doorstromen. De aanleg is ruim een jaar later klaar dan gedacht, namelijk eind 2017.  

reacties (15)

 • KC

   

  Die aannemer die voor dit bedrag inschrijft wordt geen aannemer. Wedden?

  reageer
 • KC

   

  Je moet je houden aan nationale en Europesche richtlijn. Je weet niet waar je over praat. Hoe zou het anders moeten?

  reageer
 • Hans

   

  De gedeputeerde en ambtenaren blijven vasthouden aan een allang achterhaald systeem van aanbestedingen. Het wordt tijd dat er ambtenaren komen met markt kennis maar het probleem is dat deze ambtenaren absoluut geen kansen krijgen binnen de provincie. De grote vraag is waarom. Het antwoord helaas; macht en ik durf wel te stellen macht misbruik. De gedeputeerde helpen elkaar om op het pluche te blijven zitten en dan is stroop geld voor hen een mooi middel.

  reageer
 • Hans

   

  inderdaad de vraag gevalletje voor kennis! Is niet onbekend gebeurd bij de VVD in limburg met grote regelmaat! Zou Jaap Lodders landelijke ambities hebben. Als wethouder van Lelystad de wegen verstiert, als gedeputeerde verschillende zaken in het honderd laten lopen dus ja dan ben je wel geschikt voor de VVD in Den Haag! Ik gok op Minister van Verkeer en Waterstaat daar heeft VVD er Netelbos er immers ook een zooitje van gemaakt.

  reageer
 • Hans

   

  Beste KC welke aannemer zou er goedkoper inschrijven als je weet dat de Provincie nu al rekent met een hoger aanbestedingsbedrag. In het college van Dronten zit Ton van Amerongen als wethouder van financiën en die is ook van de VVD. Dus de extra kosten zal Jaap Lodders als echte VVD man doorschuiven naar Dronten. Bezint eer gij begint, maar let op! Dit college durft namelijk geen nee meer te zeggen tegen deze geld verkwisting door de provincie. Dit onder de noemer politiek. Vraag de burger van Dronten en dan zijn er genoeg doelen waar de € 150.000 beter aan besteed kunnen worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Leuk zo'n aanbesteding, de partijen weten nu hoeveel geld er is, laat me raden, dat gaat de weg nu net kosten! Tijdens de aanleg blijkt uiteraard dat het toch meer gaat kosten, die miljoenen leggen we ook weer bij.

  reageer
 • hans van veen

   

  de grote vraag blijft: WAAROM deze passage ?

  reageer
 • KC

   

  Dit soort werken worden meestal als EMVI (Ecenomische Meest Voordelige Inschrijving) gedaan. Dat betekent dat je punten krijgt voor bijv. prijs, tijd, kwaliteit, e.d. Dat hoeft daarom nooit de laagste prijs te zijn, maar kan vaak wel zo zijn, maar hoeft dus niet. Er is 5 jaar aangewerkt daardoor zal er zeer zeker niet veel meerwerk komen. De ambtenaren die hier aangewerkt hebben zijn zeer profecioneel. De politiek, bedrijven en burgers hebben ook veel aanpassingen gedaan.

  reageer
 • ViKing79

   

  Dit geldt voor de gehele aannemerij. Er wordt makkelijk en goedkoop aangenomen, zonder door te denken of te verdiepen. Achteraf blijken er dan veel meerkosten te zijn. Goed overleg en tijd nemen in voortraject zou veel helderheid verschaffen

  reageer
 • Frits

   

  Dingen die onder tijdsdruk aanbesteed worden, worden meestal een stuk duurder. De aannemers maken gebruik van de druk waar de overheid onder staat. En de aannemer ziet meestal ook nog wel kans om tijdens de aanleg heel veel zaken tot meerwerrk te bestempelen, omdat de provincie door de tijdsdruk toch geen nee meer kan zeggen en een andere aannemer zoeken. Ik vrees met vrezen over wat dit gaat kosten.

  reageer
 • michael

   

  verbreden is toch veel beter dan een nieuwe weg ernaast ??

  reageer
 • m.s

   

  Eind 2017 klaar en het moet nu nog aanbesteed worden. Zal wel weer prutswerk worden.

  reageer
 • Als je zegt dat de begroting moet worden bijgesteld lijkt mij dat de verantwoordelijke ambtenarij zijn werk niet goed gedaan. En hoe kun je voor de besteding nu al zeggen dat het duurder wordt? Kan alleen als de ambtenarij weet heeft van wat er bij de besteding staat te gebeuren. Vreemde en rare zaak... Onderzoek dringend gewenst.

  reageer
 • KC

   

  Bij de aanbesteding is ook mede bepalend welke aannemer het wordt. Is meestel goedkoper als je aanbesteding goed doet.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Reden van deze weg is dat het verkeer beter moet doorstromen bij Dronten. Maar volgens mij is er helemaal geen opstopping of hinder! Ik rij er dagelijks en soms rijdt er een landbouwvoertuig waardoor je eventjes wat langzamer moet maar dat is deze investering van 13,5 miljoen absoluut niet waard. Geld over de balk smijterij! Zijn er verkeersgegevens waaruit blijkt dat er een probleem is of wordt verwacht?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert