Vier maanden cel geëist voor stelen 1.800 sigarettenpakjes

LELYSTAD
Voor inbraak en diefstal van 1.800 pakjes sigaretten, is tegen een 21-jarige Almeerder vier maanden cel geëist. Dat bleek vrijdag bij de rechtbank in Lelystad.

Samen met handlangers zou de Almeerder in mei dit jaar bij een supermarkt in Lelystad hebben ingebroken. In de winkel zijn 1.800 sigarettenpakjes, met een waarde van zo'n 13.000 euro, gestolen. De inbrekers gingen er na de inbraak vandoor, maar een politiehond wist de Almeerder te pakken te krijgen. De man had zich verstopt in de bosjes.

Volgens de verdachte is hij daarbij meerdere keren door de hond gebeten, ook toen hij al in de boeien was geslagen. Het OM gaat er van uit dat dit niet klopt. De rechter doet over twee weken uitspraak. 

 

reacties (5)

 • De advocaat

   

  Daarbij moet de schade ook nog vergoed worden.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Wat wij (als belastingbetaker) gezamelijk uiteindelijk zullen moeten ophoesten door middel van een of andere vorm van een uitkering/toeslag etc. heb ik zo een sterk vermoeden. Want wie eerk heeft zal niet zo 1 2 3 doen. Ik zou hem verplicht een werkstraf om deze schuld af te lossen opleggen.

 • Jerry

   

  Brave hond

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zoals gebruikelijk vindt men de straffen weer niet genoeg. Toch is het nut van strenger straffen niet aangetoond. Duidelijk is wel dat een land als de Verenigde Staten, waar 7 op de 1000 inwoners in de gevangenis zit, niet veilliger of minder crimineel is dan Nederland, waar slechts 0,7 van de 1000 inwoners gedetineerd is.

  reageer
 • wijsvinger

   

  Wij leven in Europa/Nederland een land als de VS kan je totaal niet vergelijken met Europa/Nederland.

 • Pimpernel

   

  Zo ook die komt er makkelijk mee weg, met een aftrek van het voorarrest waar hier geen gewag over wordt gemaakt, zal hij de rechterlijke macht uitlachen en vervolgens zijn weg vervolgen op het pad welke hij is ingeslagen.

  reageer
 • Jordi

   

  Neem aan dat de schade ontstaan door het stelen ook door de steler vergoedt zal gaan worden. 4 maanden cel geeist belachelijk, het is haast een aanmoediging om na 4 maanden ermee door te gaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert