Gouden Ereteken voor vertrekkend burgemeester

LELYSTAD
Vertrekkend burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad heeft het Gouden Ereteken gekregen voor haar inzet in de afgelopen tien jaar. Loco-burgemeester Jop Fackeldey reikte haar die onderscheiding uit namens de gemeenteraad.

Het is voor het eerst dat er in Lelystad een Gouden Ereteken is uitgereikt. Horselenberg kreeg deze hoogste onderscheiding, omdat zij volgens de raad buitengewoon veel voor de stad heeft betekend. Zelfs tijdens haar ziekte bleef zij het burgemeesterschap voluit vervullen.

Horselenberg is van februari 2006 tot september 2016 burgemeester geweest van de provinciehoofdstad. Vrijdagavond is er een afscheidsbijeenkomst in theater Agora.
reacties (4)

 • Jond

   

  Goedemorgen, en nu maar hopen dat Horselberg wakker en nuchter is. Dan kan ze snel haar koffers pakken en de verhuizenwagen bellen! Opgeruimd staat netjes!!

  reageer
 • Bart van der Kolk

   

  Onze burgemeester kun je waarderen of afzeiken, in het geval van Margreet Horselenberg kan ik alleen maar zeggen: petje af! Het was een gruwelijk moeilijke periode voor Lelystad (politiek en sociaal) en Margreet heeft (met haar menselijke beperkingen zoals ieder mens) het prima gedaan. Dus ik gun haar een lintje, en alle waardering voor haar inzet! Een burgemeester die inzet, menselijkheid en kunde heeft getoond, mag nu genieten van haar eigen leven, met mijn dank voor haar inzet voor de gemeenschap van Lelystad. Ik heb in mijn vorige woonplaats (Amsterdam) hele slechte burgemeesters meegemaakt... Een burgemeester maakt soms het verschil tussen een slecht imago van een plaats of een aantrekkelijk gevoel... Margreet heeft nieuwkomers in de stad zonder onderscheid des persoons altijd verwelkomd, of het nu raadsleden waren of vluchtelingen, dat zegt wat over haar kunde en kundigheid...

  reageer
 • Jond

   

  Margreet dit, Margreet dat... óf u staat heel dicht bij haar óf u doet een beetje uit de hoogte over MEVROUW Horselenberg of 'de burgemeester'

 • Barbara

   

  Nooit is er gesproken over een ziekte en nu bij vertrek moet er telkens aandacht aan worden besteed. Er zijn honderden mensen die door kunnen werken na ernstig ziek zijn. Zelfs moeten werken om niet de bijstand in gedonderd te worden.

  reageer
 • klok

   

  Barbara heb jij dit jaar wel eens ergens positief op gereageerd ? Als jezelf geen succes van je leven hebt gemaakt moet je dat niet op een ander afreageren. Ik vind jou reactie in en in triest.

 • Jond

   

  Zo'n ereteken verliest dus nu al zijn glans. Omdat zij tien jaar burgemeester is geweest krijgt zij hem dus. Heeft zij dit amt 10 jaar gedaan onder het mom van ' liefde werk en oud papier'. Nou dan! Ze is vorstelijk beloond voor die afgelopen tien jaar. Dit soort onderscheidingen raken dus kant nog wal. Een stratenmaker, bouwvakker of wie dan ook, krijgt zo'n onderscheiding toch ook niet? Een ambtenaar (Fackeldey) reikt dit alleen maar uit omdat hij ooit ook een keer opstapt........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert