Almeerder bekent opzet bij aanrijding tankstation

ALMERE
Een 33-jarige Almeerder reed met opzet tegen tankstation de Andel. Dat laat de politie zondag weten. De man reed zaterdagavond met hoge snelheid tegen het tankstation bij Gouda. Het tankstation brandde daarbij volledig af. 

De man laat aan de politie weten dat hij zichzelf van het leven wilde beroven met de aanrijding. De man wordt nu verdacht van poging tot doodslag en brandstichting. 

Bij de aanrijding raakte de man bewusteloos, een getuige heeft hem uit zijn auto gehaald. Een medewerker van het tankstation heeft de noodknop ingedrukt, daardoor kon het vuur niet naar de brandstoftanks. 

De Almeerder is met een botbreuk in zijn elleboog naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook bloed van de man afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed was van alcohol.  Andere omstanders raakten niet gewond bij de aanrijding. reacties (22)

 • Pieter

   

  Het is een groot geluk dat de man die zijn leven heeft gewaagd om hem te redden het er heelhuids van af heeft gebracht. Anders was het drama compleet geweest.

  reageer
 • Maaike

   

  Iemand in een psychische crisis die zelfmoord wil plegen, zal echt niet nadenken over de consequenties voor anderen. Die wil maar 1 ding: dood. Helaas zijn zijn problemen nu alleen maar groter geworden. Want anno 2016 is de zorg voor mensen met psychische problemen dramatisch slecht geworden door de bezuinigingen en de transitie van de zorg naar de gemeente. Hier wordt al veel langer voor gewaarschuwd, maar de problemen worden ontkend door de verantwoordelijke beleidsmakers. Ja, en dan krijg je dit soort dingen. Dit is vooral verschrikkelijk triest voor alle betrokkenen, ook voor deze Almeerder die er waarschijnlijk al een tijd niet best aan toe was.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik zie een groot verschil tussen een weloverwogen besluit om uit het leven te stappen (ziek, uitbehandeld, klaar met het leven etc) en een wanhoopsdaad zoals in dit bericht.

  reageer
 • NLToday

   

  Opmerkelijk! vrijwel altijd wordt deze informatie de burger onthouden en sommeert de overheid tot doorlopen. Verleden jaar was er ergens in Nederland een automobilist welke met jerrycans vol brandstof in zijn auto opzettelijk frontaal op een vrachtauto inreed. Niet alleen in de wereld maar ook in Nederland neemt de haat naar de medemens toe. Wat voor mij nieuws aan dit nieuwsfeit is, is dat wij het nu mogen weten en delen in onze samenleving.

  reageer
 • Piet

   

  Dat mag je wel degelijk zelf bepalen. Je hebt alleen niet in alle situaties recht op hulp, maar als je stopt met eten en drinken ben je binnen een paar dagen weg. Niemand die je dat kan verbieden. De honger schijnt na 1 dag te verdwijnen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almeerse

   

  Bewust ?? Jij kent hem? Jij weet hoe zijn geestelijke toestand is? Ik oordeel niet, ik weet nl niet voldoende om te oordelen. Maar geestelijk ziek is ook ziek, moeilijker te begrijpen voor de omgeving, maar daarom niet minder ernstig. Vroeger werd men opgesloten in een inrichting, dat was zeker niet altijd goed, maar nu moet er wel heel veel aan de hand zijn voor er ingegrepen wordt ..

  reageer
 • Lely...

   

  Wat een ongelooflijke en onbegrijpelijke reactie uwer zijds...........

  reageer
 • Almeerse

   

  Ik denk niet dat iemand daarover kan oordelen. Als je zoiets doet ben je ver heen, dan denk je niet logisch meer.

  reageer
 • Frank

   

  Anders bezuinig je nog wat op gezondheidszorg 😂

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Om eoa reden mag men niet zelf bepalen of je wilt blijven leven. Verkrijg je juist daarom erge gevolgen voor anderen?

  reageer
 • Lies

   

  Als ik dit soort dingen lees word ik echt boos! wat een egoïsme! dat je je zelf van het leven wil beroven moet je zelf weten, maar om anderen ook in gevaar te brengen vind ik echt niet kunnen! Ikke ikke ikke, leven er maar op los en denken totaal niet na!!!

  reageer
 • Rob

   

  Waarom niet gewoon een pot pillen ipv anderen nodeloos in gevaar te brengen.

  reageer
 • Chris

   

  Als iemand psychologisch in de toestand is dat hij of zij een tankstation binnen rijdt om zichzelf van het leven te beroven heeft hij daar evenveel invloed op als jij die de auto onder kotst. Helemaal niets meer. Psychologische ziektes zijn niet te begrijpen, maar even ernstig (of nog ernstiger) dan lichamelijke.

  reageer
 • pup

   

  Dat iemand zo ver heen is dat hij zich van het leven wil beroven zijn er volgens mij zat andere methodes en hoef je geen andere mensen met jouw actie in gevaarvte brengen. Heb dus totaal geen medelijden.

  reageer
 • Mylene

   

  Als je iemands auto onderkotst, heb je daar (meestal) geen invloed op! Deze persoon heeft gewoon bewust anderen in gevaar gebracht. We leven in een maatschappij waar iedereen maar gepamperd moet worden... Dat werkt wel lekker zeker??

  reageer
 • Chris

   

  Dat we leven in een maatschappij waar niemand ingrijpt als iemand zo ver heen is... Mensen die zo ver heen zijn zijn gewoon 'ziek', waarom zou hij zelf de schade moeten betalen? Als jij iemands auto van 200.000 onderkotst omdat je iets verkeerds hebt gegeten bel je toch ook je aansprakelijkheidsverzekering?

  reageer
 • Niek

   

  Aangebrand typetje zeg.

  reageer
 • Brinkman

   

  Vraag om aandacht. Nu krijg je aandacht.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Zulke mooie snelweg tankstations hebben wij nog niet. Dat zou pas bij Hajé kunnen. Toch dichterbij.

  reageer
 • hn

   

  Knappe psycholoog die hem hierna op andere gedachten kan brengen. Neem aan dat de volledige schade voor zijn rekening komt. Wat een afschuwelijk verhaal.

  reageer
 • Ikke nie meer snap

   

  Die zou nu helemaal willen dat hij het niet meer kon navertellen. Triest geval.... Dat komt hem dubbel duur te staan....

  reageer
 • buuf21

   

  omg...dat is helemaal erg..je zelf van t leven willen beroven en daarbij andere in gevaar brengen...😠

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert