Chips uit de polder groot succes

EMMELOORD
Bij Yellow Chips in Emmeloord rollen steeds meer zakken biologische chips van de band. Tonnen grondstoffen komen er binnen en duizenden dozen gaan er weer uit. De chips worden niet alleen van aardappels gemaakt maar ook van groenten zoals pastinaak, wortel en biet.

Groentechips van biologische producten zijn populair. Mensen zijn steeds meer bezig met wat ze eten. Het is geen gezondheidsproduct, het blijft chips. Maar alle grondstoffen zijn biologisch.

De chips uit Emmeloord gaan de hele wereld over. Drie jaar geleden begon het bedrijf met 8 mensen dat zijn er nu 80 en de fabriek blijft groeien. Er komen nog twee productielijnen bij. De droom is om marktleider te worden voor biologische chips.

reacties (3)

 • Marcel

   

  Vieze taaie chips. Helemaal niet gezond want het wordt nog steeds gebakken in de frituurovens. Smerig en niet te pruimen die troep. Over het paard getild mannetje die met de ideeën van een ander ervan door is gegaan. Nee, gezonde vergeten chips maak je in je eigen oven zonder de frituur. Helemaal niet biologisch want die zakken die ze gebruiken zijn milieu vervuilend.

  reageer
 • Frits

   

  Misschien eerst het bericht eens goed lezen. Men zegt zelf dat het geen gezondheids product is. Daarnaast staat er in het bericht dat de grondstoffen biologisch zijn.

 • sander

   

  chips van aardappelrassen door elkaar heen ??

  reageer
 • Rene

   

  Van mij mag die stink fabriek weg gaan uit de noordoostpolder. Geloof mij als de stank van die stink chips je huis binnen trekt ga je over je nek. De vieze vette lucht in de omgeving van de fabrikant is niet te harden. En gefrietuurde groenten zijn net zo vet als aardappelen dus net zo ongezond.

  reageer
 • Louise

   

  Kwestie van goede filters installeren door het bedrijf. Als biologisch bedrijf mag je ook aandacht voor de omgeving en duurzaamheid verwachten.

 • piet

   

  Ik woon er ook vlakbij maar nergens last van dus zal wel meevallen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert