Havenfestival trekt 67.000 bezoekers

ALMERE
Het Havenfestival in Almere Haven heeft volgens de organisatie het afgelopen weekeinde zo'n 67.000 mensen getrokken. Dat waren er meer dan vorig jaar. Toen kwamen er 60.000 mensen naar het festival.

De organisatie is tevreden over de belangstelling voor en het verloop van het festival. Ondanks een paar regenbuien op zondag kwam het publiek in groten getale naar het oudste stadsdeel van Almere.

Hoogtepunten waren de optredens van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest op vrijdagavond en het Nederlands Philharmonisch Orkest op zaterdagavond. 

Verder kon het publiek van vrijdagmiddag tot zondagmiddag genieten van allerlei proeverijen, straattheater, shantykoren en antiekmarkten. Ook het meevaren op klassieke botters trok veel belangstelling.

Het was de zestiende keer dat het Havenfestival werd gehouden. 
 

reacties (9)

 • Sjors

   

  Wat een gegoochel met cijfers. Vanochtend waren er nog minder bezoekers dan vorig jaar, nu opeens meer??? *wij van wc-eend*

  reageer
 • Almeerse

   

  Ik vond het vrijdagavond al vroeg veel drukker dan andere jaren. En zaterdag was het ook druk, mn in de havenkom De kunstmarkt werd deels gehouden op het marktplein , helemaal langs de gracht is veel gezelliger, nu was het wat rommelig Zondag was het ondanks de slechte weersverwachting toch redelijk druk, maar er zullen zeker mensen van elders thuisgebleven zijn vanwege het weer. De havenkom , waar dit evenement ooit startte, blijft het gezelligste deel. Ik hoop dat dit festival nog jaren doorgang zal vinden !

  reageer
 • Pieter

   

  De haven met afgemeerde botters en andere platbodems vormt een prachtig decor. Dat, gecombineerd met de gezellige sfeer en drukte, maakt het al de moeite waard. Compliment voor de organisatoren. Hopelijk volgend jaar weer!

  reageer
 • Jolanda

   

  Het viel me dit jaar helaas een beetje tegen. Veel minder straatartiesten en minder kunstkramen. Vooral de straatartiesten waren de andere jaren erg goed. En het was inderdaad niet zo druk als anders, jammer.

  reageer
 • Diana

   

  Het viel mij juist op dat het veel rustiger was. Andere jaren stond het aan beide kanten van de gracht helemaal vol met kraampjes voor de kunstmarkt en moest je echt wachten om bij een kraampje te kijken. Dit jaar waren er veel minder kramen en het was ook heel rustig bij de kramen die er stonden. Heel jammer want ik vind het altijd erg leuk, ik hoop dat het volgend jaar weer drukker is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Keesie van Ard

   

  ik ben 4 gevraagd om mee te doen aan een enquete van city marketing almere. ben ik dan ook 4x geteld ? 60000 bezoekers is echt totaal onzinnig. men roept maar wat denk ik

  reageer
 • Rutger

   

  Een van de weinige festivals in Almere die de middelmaat ontstijgen.

  reageer
 • Havenaar

   

  Waar baseren ze de aantallen zonder toegangskaartjes op?

  reageer
 • Anke Kroon

   

  Heel raar dat er in de verslaggeving over het havenkomconsert in het nieuws om 24 uur, de 2 zangeressen en de tenor genoemd worden, maar het 15 jarige meisje Noa, dat prachtig viool speelde, werd totaal genegeerd! Erg sneu voor haar!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert