Nieuwe paaltjes om verkeer uit centrum te weren

ZEEWOLDE
De afsluitbare palen die auto's uit het winkelgebied van Zeewolde moeten houden, worden deze week vervangen. Dat is nodig omdat er volgens de gemeente 'een wildgroei aan ongeregistreerde sleutels' is ontstaan. 

De paaltjes, die met een sleutel naar beneden kunnen, moeten ervoor zorgen dat alleen mensen die toestemming hebben met de auto het centrum in kunnen. Het gaat dan bijvoorbeeld om verkeer dat vanwege een verhuizing of een evenement in het centrum moet zijn.

De nieuwe paaltjes hebben een veiliger slot dat alleen met een gecodeerde sleutel is te openen. Mensen die een sleutel willen gebruiken, moeten zich legitimeren en 100 euro borg betalen. 


 
 

reacties (2)

 • Saint

   

  Paaltjes voor het winkelgebied is prima, alleen trekken fietsers en scooters zich daar niets van aan. Regelgeving is 1 handhaving is 2. Maar ja, zoals zoveel dingen is ook dat allemaal wegbezuinigd.

  reageer
 • Rob

   

  Prima initiatief, nu de Gelderseweg ter hoogte van het Gemeentehuis nog verkeersluw maken en snelheidsbeperkende maatregelen nemen. Het is voor veel Zeewoldenaren een sport om het daar als een racebaan te gebruiken met alle herrie en stank tot gevolg dan wonen en winkelen niet echt plezierig is. De Gemeente heeft het gebied veel eerder als woon/ winkelerf bestempeld maar daar klopt helemaal niks van in deze setting. Gemeente Zeewolde neem eindelijk eens uw verantwoordelijkheid en kijk niet steeds weg of doe alsof er niets aan de hand is want u weet wel beter.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert