Gemeente kan niets doen tegen studentenhuizen

DRONTEN
Tegen de bestaande studentenhuizen in woonwijken in Dronten valt niets te doen. Studenten en ook arbeidsmigranten die samen een huis delen, doen niets wat niet mag of waar een vergunning voor aangevraagd moet worden. Dat blijkt uit nader onderzoek van de gemeente, die een einde wil maken aan de in haar ogen onwenselijke situatie. 

De gemeente dacht het ontstaan van studentenhuizen in reguliere wijken te kunnen tegenhouden, maar de bestaande regels bleken niet waterdicht. Met ingang van 6 juli jongstleden zijn de regels aangepast, maar dat geldt alleen voor nieuwe situaties. Voor de bestaande studentenhuizen geldt een uitsterfbeleid. 

De gemeente wil buren die overlast ondervinden van een studentenhuis helpen door buurtbemiddeling in te zetten, en door een nauwe samenwerking met de politie. Ook overweegt Dronten om bewoners te helpen als ze naar de rechter willen stappen om een einde aan de overlast te maken.


 

reacties (13)

 • Dronter

   

  Geen paniek. Binnenkort wonen alle studenten op de campus als daar de nieuwe studenten woningen gebouwd worden. Daar wordt hard aan gewerkt om dat te regelen. Zal het daar wel een teringzooi worden.... Ook leuk voor de omwonenden zoals ik. Maar goed, dat is verder weg dan direct naast de deur.

  reageer
 • Haha

   

  Buurtbemiddeling en politie! Om drie uur s nachts? Waar dan? Huisjesmelkers die hun eigen woonregels handhaven en studenten aanspreken op het 'uiterlijk van de woning straalt hetzelfde uit als gezinswoningen in de wijk' inclusief fatsoenlijke raamdecoratie zou ook een hoop schelen.

  reageer
 • John

   

  Maar de ambtenaren houden hun stoel warm, eerste prioriteit " behoud van baan" is weer gelukt. gefeliciteerd.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Makkelijk scoren zonder inhoud

 • Marijke

   

  Je zult maar een student zijn en hier tijdens je studie willen wonen. Niet elke student is een zuipende overlastveroorzaker. Net zo min als elke Pool. Zullen het dezelfde klagers zijn die lopen te klagen over mensen die hun leven lang in de uitkering zitten omdat ze geen opleiding hebben gehad, of de prijs van de groenten en het fruit die die Polen in weer, wind, kou en hitte op het land staan?

  reageer
 • joop

   

  Marijke , jammer dat je het goede begin van je verhaal daarna zelf om zeep haalt.... En ja, er is wel degelijk overlast van studenten. maar daar kunnen we vast met elkaar wel iets aan doen. Toch?

 • oke,maar ze kunnen wel aangepakt worden op de overlast die ze maken en zeker weten dat studenten met name geluidsoverlast veroorzaken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • advies

   

  Waar is de gemeente Dronten toch mee bezig!!?? wat verdrietig lijkt mij het als je in het gemeentehuis van dronten werkt. Nooit met een goed gevoel naar huis,....dat hebben we goed gedaan voor onze burgers.... misschien tijd voor een goede crisis manager die de cultuur eens aanpakt naar positief en gericht op de burger.

  reageer
 • Tessa

   

  Volgens mij doen ze juist goed voor de burger.Studenten zijn namelijk ook gewoon burgers.Deze zouden op straat gezet moeten om de klagers hun zin te geven?Als het geen polenhotel is zijn het wel studenten en anders toch het beetje onkruid bij de buren,dit soort mensen klagen en piepen toch wel.Ze verwachten in normale buurten elitair te kunnen wonen,ff verder sparen en respect hebben voor de diversiteit van mensen..

 • Tessa

   

  Wat een drukte wordt er gemaakt om de studenten die in de wijken wonen.Heb aan beide kanten vreselijk luidruchtige asosiale gezinnen die ik zo zou ruilen voor de studenten die hier tegenover wonen.Ook hier klaag ik niet over want we leven in een wijk met allemaal verschillende mensen,gelukkig maar want een wijk vol klagers is ook niet wat wenselijk is.Leef en laat leven!Vreselijk misschien als de buur tuin niet netjes is maar misschien zijn de klagers wel vervelend op andere manieren voor hun buurtgenoten.Mensen kunnen niet meer zonder een ander op te leggen hoe ze moeten leven en wat in hun straatje past.De studenten zijn deze buurtbewoners vast ook spuugzat maar doen het er ook mee zonder te klagen,bah.

  reageer
 • Deetje

   

  Er zijn wel erg veel foutjes bij de gemeente Dronten

  reageer
 • Bewoner

   

  TE GEK voor woorden onze laffe gemeente die beloofd de bewoners te informeren,helaas weer het nieuws van de media gekregen! Zal wel het zoveelste slordigheidje van de gemeente in deze zaak zijn!

  reageer
 • Frank

   

  Opmerkelijk al die "juridische" schoonheidsfoutjes..

  reageer
 • bewoner

   

  Wat een sneue gemeente blijft het toch. nieuwe regels verzinnen zonder informatie en inzicht in de situatie. dan er achteraf wat aan te willen veranderen maar dat kan niet meer door je eigen regels..... En geen excuus naar de bewoners die dit nieuws dus weer via de media moeten horen ipv van de gemeente. bezwaar meer dan een jaar geleden in gediend en nooit reactie. zelfs niet na herhaaldelijk bellen van onze kant

  reageer
 • Oeverloper

   

  Wat weer fijn gecommuniceerd gemeente! Wij als bezwaarmakers weten officieel nog steeds niets! Tsjonge pffff

  reageer
 • Willy

   

  Blijkbaar heeft de Gemeente Lelystad een andere mening, waarbij de ogen nog steeds gesloten zijn voor alle nadelen die kamerverhuurpanden in woonwijken met zich meebrengen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de afloop van het bezwaar dat het Karveel gemaakt heeft en hoe de Gemeente omgaat met de Omgevingsvergunning.

  reageer
 • Thomas

   

  Dat is heel simpel. Het dak boven het hoofd van tientallen mensen, weegt zwaarder dan de verzinsels van een paar bezwaarmakers die A geen belanghebbende zijn, B geen valide bezwaargronden hebben. Gelukkig maar zeg. Half Nederland is al platgelegd door zeurders die altijd overal tegen zijn. Studenten dakloos maken omdat sommige mensen studenten haten zou daar niet bovenop moeten komen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert