Gemeente kan niets doen tegen studentenhuizen

DRONTEN • Ma 5 september 2016 | 12:32 • Maandag 5 september 2016 | 12:32
Tegen de bestaande studentenhuizen in woonwijken in Dronten valt niets te doen. Studenten en ook arbeidsmigranten die samen een huis delen, doen niets wat niet mag of waar een vergunning voor aangevraagd moet worden. Dat blijkt uit nader onderzoek van de gemeente, die een einde wil maken aan de in haar ogen onwenselijke situatie. 

De gemeente dacht het ontstaan van studentenhuizen in reguliere wijken te kunnen tegenhouden, maar de bestaande regels bleken niet waterdicht. Met ingang van 6 juli jongstleden zijn de regels aangepast, maar dat geldt alleen voor nieuwe situaties. Voor de bestaande studentenhuizen geldt een uitsterfbeleid. 

De gemeente wil buren die overlast ondervinden van een studentenhuis helpen door buurtbemiddeling in te zetten, en door een nauwe samenwerking met de politie. Ook overweegt Dronten om bewoners te helpen als ze naar de rechter willen stappen om een einde aan de overlast te maken.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel