Al ruim 1000 reacties op enquête huisartsenposten

FLEVOLAND
Al ruim 1000 Flevolanders hebben de enquête over de huisartsenposten ingevuld. Het onderzoek in samenwerking met de andere regionale omroepen loopt nog tot en met zondag.

Ben jij tevreden met de huisartsenpost in jouw buurt? Ziek worden is nooit leuk, maar als je 's avonds of in het weekend beroerd wordt, is het nog wat lastiger. Je kunt dan niet naar je eigen huisarts, maar moet je melden bij de huisartsenpost. Wij zijn benieuwd of jij dat wel eens hebt gedaan en hoe dat ging.

>>> VUL DE ENQUÊTE HIER IN <<<

Huisartsenposten bestaan inmiddels zo'n 15 jaar en steeds meer mensen maken er gebruik van. In 2015 werd in Nederland 4,1 miljoen keer bij de huisartsenpost aangeklopt. Een stuk vaker dan de jaren daarvoor. Maar betekent dat ook dat je misschien wel langer moet wachten voordat je geholpen wordt? Of misschien weet je zelf de huisartsenpost sneller te vinden?

Omroep Flevoland wil weten hoe het gaat met de huisartsenposten in Flevoland. Daar hebben we je hulp bij nodig. Doe mee en vul de enquête in, het kost je maar een paar minuten. We hopen je binnenkort te kunnen vertellen hoe het met de Flevolandse huisartsenposten gaat.
 

reacties (42)

 • Barbara

   

  Als je OF een beetje bijhoudt dan heb je kunnen opmerken dat de koppen over een en hetzelfde onderwerp steeds veranderen, terwijl de reacties die je hier leest afkomstig waren van eerdere berichtgeving. Het aantal personen (1000 stuks) dat enquete invult staat dus los van de reacties die hier staan vermeld. Maakt mij niet uit hoor, komt alleen een beetje slordig over..

  reageer
 • Van Haven

   

  Volgens mij wisselt alleen het aantal van de reacties. Lijkt me logisch, want dat aantal stijgt..

  reageer
 • Barbara

   

  Rolf, fijn je weer eens te ontmoeten hier. Probeer eens los te komen van je gedachtes over negatief en positief. Dat zal je luchten op doen klaren.

  reageer
 • Rolf

   

  Barbara... Zoals altijd weer eens negatief

  reageer
 • Barbara

   

  Duizend reacties op enquete. Dat is mooi, maar wat hebben die te maken met de reacties die hier staan geregistreerd onder een steeds wisselende kop?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inwoonster

   

  Het enige wat vervelend is bij de HAP in Lelystad is het parkeren. Je kunt er maar een half uur staan sinds ze in het ziekenhuis zitten. Aan de achterkant was het gratis. Als je nu door moet naar de Spoedeisende hulp kun je een boete tegemoet zien van 60 euro. Laatst zelf gehad. Om 21 uur bij HAP en pas om 02.00 uur 'snachts naar huis. Dan is een half uur toch echt te kort. Wel altijd top geholpen daar, niets op aan te merken!

  reageer
 • KC

   

  Helemaal juist. Alleen geen apotheek open. De medicijnen moeten uit Almere komen.

  reageer
 • wilma

   

  ik heb vanmiddag de huisartsenpost moeten bellen omdat ik niet meer wist wat ik met mijn klacht aan moest. Het riedeltje vooraf duurde langer dan dat de telefoon overging, na 2 keer werd er op genomen. Ze nam de tijd en heeft mij duidelijk uitgelegd wat ik moest doen............en het werkte het euvel is verholpen. Met de dank aan de vriendelijke assistente van de HAP Lelystad.

  reageer
 • Karin

   

  Lelystad: altijd prima geholpen.Verschillende keren al bezocht, zelfs midden in de nacht.

  reageer
 • MKM

   

  Inderdaad. Ik heb in de afgelopen jaren ook een keer of vier gebruik moeten maken van de HAP in Lelystad (zowel voor mijn zoontje als voor mijzelf). Altijd prima geholpen. Als het nodig was kon ik niet veel later terecht, maar ook wel in overleg besloten nog even af te wachten met pijnstillers. Ook bij HAP's elders in het land prima ervaringen.

  reageer
 • Van Haven

   

  Maar als je zelf aan de beurt bent wil je ook graag dat ze de tijd voor je nemen. Als ze haastig te werk gaan is het ook niet goed. Wij hebben goede ervaring met de huisartsenpost in Almere

  reageer
 • Van Haven

   

  Ik vraag me soms af of iedereen dat wel weet of beseft. Je gaat idd alleen naar de huisartsenpost als het buiten openingstijden van de gezondheidscentra is en er spoed is en je echt niet kunt wachten tot het spreekuur.

  reageer
 • Ikke

   

  Misschien dat de mensen die reageren misschien ook even de betreffende woonplaats er bij willen vermelden. Ik kom uit Lelystad en heb meerdere keren huisartsenpost moeten bellen. Ik heb altijd snel contact en kan meestal direct komen, soms na een half uurtje, maar je moet er ook nog heen dus... Ook wel eens on een situatie gexeten niet zelf te kunnen komen. Het was midden in de nacht, maar de huisarts kwam bij ons thuis. Prima geregeld vind ik. En het is logisch dat je soms overdag nog naar de huisarts gaat voor verdere behandeling of medicatie. Lijkt mij niet anders dan logisch, huisartsenpost is voor spoed buiten kantoortijden en dat doen ze prima naar mijn ervaring. Tenmiste....hier in Lelystad wel.

  reageer
 • Jan

   

  Onopgeleide mensen nog wel, goh, misschien dat de naam HUISARTSEN post je meer kan vertellen. Het komt idd voor dat er een arts in opleiding of een fysician assistent zit, maar meestal gewoon een huisarts hoor!

  reageer
 • Jan

   

  Wat een rare manier van proberen de omroep in een slecht daglicht te plaatsen. Beetje vervelend zelfs.. Mijn reactie hoorde hierbij..

  reageer
 • Jan

   

  Wat een rare manier van proberen de omroep in een slecht daglicht te plaatsen. Beetje vervelend zelfs..

  reageer
 • Eddie

   

  Helemaal eens .W. Maar dan moet je dat wel weten he

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik denk dat de huisartsenpost niet de aangewezen plek is voor oncologische diagnostiek.

  reageer
 • Rich

   

  Je zit er te lang ook al bel je met een tijd dat je kan komen. Is echt een aanfluiting. Zeker hier in almere. Ze mogen wel eens beter naar hun patiënten luisteren en op tijd werken zeker de mensen aan de telefoon.

  reageer
 • Eddie

   

  Een aanfluiting .... 3 x weggestuurd worden met een longontsteking, gezien met eigen x-ray ogen ofzo ... Was longkanker...en top die huisartsenpost in Almere

  reageer
 • Thomas

   

  Het is geen arts die je spreekt. Dat is een onopgeleide die een soort cursusje symptomen herkennen heeft gehad, met de heilige missie om zo vaak mogelijk "Dit is niet spoedeisend" of "Neem maar een paracetamolletje" te zeggen. Zelf een keer een rib gebroken, niet de eerste keer, dus ik herkende het duidelijk, ik hoorde hem breken. Ik werd daarna kortademig, dit duidt soms/vaak op een longperforatie of klaplong. Bel de huisartsenpost, neem maar een paracetamolletje, niet spoedeisend. Doorgegaan naar spoedeisen hulp van het ziekenhuis, direct geholpen, röntgenfoto gemaakt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wil niet lullig doen, maar de huisartsenpost is toch ook alleen voor spoedgevallen? En nee, de gemeente Almere is niet verantwoordelijk voor alles.

  reageer
 • LHVD

   

  Natuurlijk ben ik niet tevreden. Het is toch van de gekken dat in mijn huisartsenpost deze zomervakantie twee artsen 13.000 patiënten onder hun hoede moesten nemen? Wij kregen te horen dat we beter niet langs konden komen, omdat alleen spoedgevallen zouden worden geholpen. En je kon een herhaalrecept krijgen voor medicatie, maar dat was het dan wel. De verantwoordelijke voor deze wantoestand is overigens de gemeente Almere, voor zover mij bekend.

  reageer
 • Jan

   

  Of je wel of niet tevreden met met een bezoek aan de huisartsenpost hangt eigenlijk maar van één ding af. Wie is de arts die je op dat moment te spreken krijgt. Als het al een arts is, want dat hoeft niet eens, eigen ervaring. Niet dat dat per sé een probleem hoeft te zijn, maar het kan wel even vreemd zijn als diegene dan telefonisch overleg pleegt, waar je bij zit, met een specialist die er dus niet bij is. Vooral als je dan merkt dat de uitleg van je probleem nogal vaag is.. Ik lees bijvoorbeeld dat iemand schrijft dat het beter is daar dan bij zijn eigen huisarts. Maar, omdat er gerouleerd wordt, kan dat net zo goed je eigen huisarts zijn.

  reageer
 • Barbara

   

  Aan deze reactie kun je meteen zien dat het puur toeval is hoe of u naar tevredenheid geholpen wordt. Ook toeval dus hoe of u door uw huisarts werd behandeld. Maar vult u vooral de enquete in, want daar wil men naar u luisteren zonder dat er iets zal veranderen in deze vorm van zorgaanbieding. Ik ben voor de oorspronkelijke avond-, en nachtdiensten van roulerende huisartsen. Werkte altijd prima, maar de roeping is aan het verdwijnen, word hen afgenomen. De zorg ligt zo gezeid aardig op zijn gat.

  reageer
 • Barbara

   

  Niet zo kort door de bocht regeren meneer, ik wilde in principe graag meedoen en vulde alles in wat ik kwijt wilde tot aan het einde van de rit de vraag kwam of je mee wilde doen aan TV program. Dat maakt mij duidelijk dat dit enquetetje in het land thuishoort van TV business. Enquêtes geven NOOIT een goed beeld omdat de vraagstelling te kort doet aan het werkelijke willen weten van de ondervrager! Nu kan je je laten gebruiken om de huisartsenposten in een goed blaadje te zetten, snap je. Onzin dus.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Achteraf is de diagnose altijd makkelijk.

  reageer
 • ikke

   

  Ik ben zeer tevreden behalve 1 huisarts die het totaal verkeerd heeft ingeschat.wat ik heel erg vind is dat je na 2200 uur naar Almere moet voor een recept. Belachelijk alsje in Lelystad woont en daar geen dienstdoende apotheek meer zit.

  reageer
 • De Vries

   

  Een keer met zeer ernstige hoofdpijn naar huisartsenpost gegaan. Echt zware hoofdpijn, nog nooit zo gehad. Kon ook niet goed meer kijken. Werd afgescheept met "neem maar drie keer twee paracetamolletjes". Bleek ik gordelroos in gezicht te hebben, lag maandag aan de morfine!

  reageer
 • Frank

   

  1 vraag of je eventueel mee zou willen doen. Nou dan vink je toch nee aan en klaar. Niet zo moeilijk doen.

  reageer
 • johan65

   

  De service en kwaliteit was sterk wisselend. Maar (toch merkwaardig!) afhankelijk van de huisarts van dienst. Mensen met een darmhernia buitenom lopend naar de SEH sturen! Gelukkig werden de kinderen altijd prima geholpen. Parkeren: politici en bestuurders van Lelystad -> in de hoek! EN zo grotesk hoe er met verzorgers van echt zieken(zeker ook kinderen) wordt omgegaan! Simpel op te lossen: blauwe parkeerschijf/kaart of kaart vd Huisartsenpost of SEH

  reageer
 • Bergerac

   

  Ik ben absoluut tevreden met de huisartsenpost; veel meer dan over de huisarts.

  reageer
 • johan54

   

  Ben dit absoluut niet met je eens. Ik heb tijdens zeer ernstige ziekte van mijn echtgenote meer hulp en steun van de huisartsenpost gehad dan van onze eigen huisarts. Niks aanfluiting maar een stelletje toppers die daar hun werk doen

  reageer
 • MKM

   

  Hoe kun je zonder inzicht in de enquêteresultaten vaststellen dat de uitkomst niet representatief is?

  reageer
 • Henk

   

  Ik ben zeer tevreden over de huisartsenpost. Ik ben ook erg tegen enquêtes. De uitkomst is niet representatief.

  reageer
 • H.Wiesener

   

  Ik ben tevreden over de huisartsenpost in Lelystad

  reageer
 • Barbara

   

  De regionale omroepen willen (in samenwerking met de NOS) graag weten hoe uw ervaringen met de huisartsenposten zijn. Aan het einde van de invulactie word er gevraagd of je mee wil doen aan een TV programma. Om die reden vult Barbara de enquete niet in. Huisartsenposten vanaf dag 1 een aanfluiting om verschillende redenen.

  reageer
 • Beo

   

  Niet vaak geweest maar als het moest was het super....

  reageer
 • Inwoonster

   

  Ben tevreden over de huisartsenpost. Maar het parkeren is echt schandalig. Maximaal een half uur. Moet je eventueel doir naar de Spoedeisende hulp dan kun je een boete tegemoet zien. Toen de huisartsrnpost aan de andere kant van het ziekenhuis zatvwas het gratis!!

  reageer
 • lelystatter

   

  Je vult het enquêteformulier in of je vult het niet in Barbara....

  reageer
 • jan

   

  Doordat de plaatselijke huisarts systeem heeft van kom over 3 weken maar terug en dat blijft herhalen overgestapt naar andere huisarts. Betekende wel andere provincie ( Friesland) Daardoor kan ik niet meer naar post in Emmeloord maar mag naar Heerenveen of Sneek. Zeker de post in Sneek is top, zeer tevreden.

  reageer
 • Barbara

   

  Wil Omroep Flevoland dit weten? Het is een landelijke actie die volgens mij niet met deze omroep in het bijzonder iets te maken heeft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert