Bewoners Florijn dreigen met gang naar rechter

DRONTEN
Bewoners van de Florijn in Dronten vinden het onzin dat de gemeente niets voor hen zou kunnen doen om de overlast van de studentenpanden aan te pakken. Bewoner Coen Vreeswijk wil de gemeente voor de rechter dagen om de studentenpanden alsnog weg te krijgen.

De buurt klaagt al tijden over de huisvesting van studenten en arbeidsmigranten. Die zouden vooral voor veel geluidsoverlast zorgen. De gemeente zegt het ongenoegen van de bewoners te betreuren, maar kan volgens wethouder Nico Verlaan weinig doen. De gemeente zou geen juridische middelen hebben om de panden te sluiten, omdat er geen regels worden overtreden.

De gemeente denkt dat buurtbemiddeling en een nauwe samenwerking tussen de gemeente en de politie de situatie kunnen verbeteren. De bewoners zien dat als een doekje voor het bloeden. 

reacties (8)

 • Frank

   

  Je kan wel naar de rechter.. Maar dan? Dit "college" doet toch haar eigen zin en staat meer dan eens boven welke rechter dan ook. Gemeente is juridisch "zwaar" onderlegd dus wat dat betreft.. Wellicht is het 'makkelijker' zo dus heeft de 1 pech en de ander geluk. Het is net welke 'partij' er tegenover ze staat.

  reageer
 • Harry

   

  Zoals volgt uit de uitspraak van de Raad van State in zaak nr. 200600355/1, kan het aantal bewoners van een pand dat voor kamerverhuur is bestemd ruimtelijk relevant worden geacht voor en van invloed zijn op het woon- en leefklimaat van de omgeving. Hierbij zijn factoren als parkeerdruk en (geluid)hinder van belang. Veel duidelijker kun je het niet krijgen.

  reageer
 • Thomas

   

  Inderdaad. Studenten dragen niet bij aan parkeerdruk, en van stelselmatige overlast is geen sprake. Dus als de zeurders met dat vonnis proberen om de studenten dakloos te maken, zal de rechter de vloer met ze aanvegen.

 • .\/\/. (de enige echte)

   

  En als de studenten weg zijn, dan is het opeens heel erg rustig. Het is ook nooit goed in Dronten

  reageer
 • Dronter

   

  Geen paniek mensen. Binnenkort wonen alle studenten bij elkaar op de campus als daar de nieuwe studentenwoningen gebouwd worden. Dat gaat er 100% zeker komen. Zal het daar wel een enorme teringbende en veel overlast worden...

  reageer
 • Ronha

   

  Hallo PvdA en GroenLinks. Wakker worden. Verkiezingen komen eraan dus grijp je kans. De zomerslaap is voorbij hoor

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Ik denk dat de bewoners van de florijn goed bij zichzelf te rade moeten gaan...door hun gezeur maken ze de verstandhouding er niet beter op. Deal whit it of verhuis maar stop dat zielige gedram.

  reageer
 • Drontenaar

   

  Tja, als er geen regels overtreden worden zal je het helaas als buren maar moeten accepteren! De rechter zal waarschijnlijk ook noet anders oordelen. Maar waar moeten de studenten zich anders huisvesten? Ze moeten ergens verblijven. Vervelend is het begrijpelijkerwijs wel!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Geluidsoverlast kan toch worden aangepakt?

 • marc florijn

   

  Misschien kiest de eigenaar eieren voor z'n geld als heel Dronten Patio gaat boycotten!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert