Reddingsbrigade bijna honderd keer in actie

FLEVOLAND
De reddingsbrigade is de afgelopen zomer in Flevoland 98 keer in actie gekomen. In negen gevallen gebeurde dat volgens Reddingsbrigade Nederland voor een levensbedreigende situatie.

In verreweg de meeste gevallen werd er uitgerukt voor de ondersteuning van andere hulpdiensten en voor het verlenen van EHBO. In achttien gevallen verleenden de brigades hulp aan een opvarende of zwemmer. Ook werden twee vermiste kinderen met hun ouders herenigd en hielpen de vrijwilligers twee dieren.

De provinciale cijfers zijn niet naar gemeente uitgesplitst. In Flevoland zijn er reddingsbrigades in Almere, Emmeloord, Zeewolde en Lelystad. Ook de brigade uit Harderwijk springt soms bij. Dronten had ook een reddingsbrigade, maar die rukt wegens geldgebrek 's avonds en in het weekend niet meer uit. 

 

reacties (2)

 • Daniel

   

  Omroep Flevoland: LEER HET NOU EEN KEER! De informatie gaat over de Reddingsbrigades en zoals gewoonlijk in het filmpje enkel beelden van de KNRM. Ik hoef jullie toch niet uit te leggen dat dit twee totaal verschillende organisaties zijn!?

  reageer
 • Frenky

   

  Almere heeft geen reddingsbrigade meer. Dat is meer een zwemclub geworden. Te redden zijn ze al lang niet meer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert