Camping Waterhout: ambtenaren hebben oneerlijk gehandeld

ALMERE
De hoorcommissie van de gemeente Almere heeft zich dinsdag gebogen over een klacht van de eigenaren van Camping Waterhout. De campingeigenaren betichten ambtenaren die zich met de Floriade 2022 bezighouden, van oneerlijk handelen.

Inzet van de hoorzitting is een tekening. De camping strijdt al enkele jaren tegen een gedwongen verhuizing. Die is nodig omdat op de plek van het kampeerterrein toegangswegen naar het Floriadeterrein moeten komen te liggen. Volgens eigenaresse Tineke Fokkens kan de camping makkelijk worden ingepast op de plek. Eind vorig jaar beloofden de ambtenaren een tekening te laten maken waarop een mogelijke inpassing was ingetekend. 

Inpassing
Tijdens een afspraak in januari kregen de eigenaren geen tekening te zien. Die zou er volgens de ambtenaren niet zijn. De ambtenaren gaven volgens de campingeigenaren aan dat inpassing niet mogelijk was. Enkele maanden later kreeg Camping Waterhout post van de gemeente, met daarin een opmerkelijk stuk: een inpassingstekening, gedateerd op januari 2016.

Bewust
Fokkens wil er via de hoorcommissie achter komen of de tekening bewust is achtergehouden. Inmiddels is een onteigeningsprocedure gestart voor een deel van de camping. De eigenaresse probeert dit koste wat kost tegen te houden.

Inzage
De gespreksverslagen van alle onderhandelingen de afgelopen jaren zijn door de gemeenteraad van Almere voor het zomerreces geheim verklaard. Volgens het college van burgemeester en wethouders is dit gebruikelijk zodra een onteigeningsprocedure wordt gestart. Het is daarom niet mogelijk inzage te krijgen in alle verslagen.
Fokkens zegt met geen enkel verslag akkoord te zijn gegaan. 
 

reacties (14)

 • ron

   

  op de site van Almere Vandaag wordt een tekening getoond

  reageer
 • ron

   

  gezien enkele andere reacties: bij het grootonderhoud stond mijn deur niet op hun tekening (maar stond wel op de tekening die afd. vergunningen had afgegeven) gewaarschuwd dat ze deze deur niet op tekening hadden gezet en ik graag op normale wijze door deze deur heen wens te komen. Vóór het grootonderhoud een afstap van 10 cm. Na terugkomst van vakantie ineens een afstap van 20 cm (2 cm is de eis). Geen enkele medewerking tot een oplossing. Nu bezig met terras ; heb ik lager moeten maken dan wenselijk omdat het hoogteverschil daar nog groter is. bleven volhouden dat deur er niet opstond en dat de straat altijd al zo laag was. (een pertinente leugen) Ik snap die cultuur van tegen beter weten in dwars blijven ontkennen niet.

  reageer
 • Jan

   

  Vertel eens iets nieuws. De gemeente doet toch altijd waar het zin in heeft. In onderhoud hebben ze geen zin. Dus doen we het maar een klein beetje. Filmwijk was mooie wijk maar is nu een tweede stedenwijk aan het worden.

  reageer
 • Kees P

   

  Integriteit is tegenwoordig ver te zoeken bij gemeenten! Stuitend hoe beslissingen worden genomen door moedwillig informatie achter te houden net als de landelijke politiek. Er lopen te veel mensen met te groot ego rond!

  reageer
 • .\/\/.

   

  De floriade laat Almere bloeien, het wordt een bekende Europese stad. Bussen vol toeristen, er zullen hotels en extra campings en resorts gebouwd moeten worden voor de toekomst. Want als je eenmaal in Almere geweest bent wil je er elk jaar naar toe op vakantie.

  reageer
 • Hannes

   

  "Gezien uit een politiek droomscenario". Alleen als de Floriade/woonwijk op een andere locatie teweeg wordt gebracht!!. Danpas zou je de continuïteit van Almere kunnen verbeteren!!

 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  geheim houden van stukken , dat heet achterkamertjes politiek , deze gemeente moet helder en transparant te zijn hier , we hebben hier van doen met een bestuur dat dus niet correct is

  reageer
 • Kees

   

  Tja de Floriade is het parade stukje van de gemeente, dus dan mag alles wat de gemeente wil. Doen tekorten van de burger. Dus ga nu maar met de billen bloot gemeente raad.

  reageer
 • Henk

   

  Dit riekt naar onbehoorlijk bestuur. De gemeente Almere gaat ten koste van alles haar zin doordrukken. Wat maak je dan als gemeente een goede indruk. Ikvind dat Herrema zich persoonlijk verantwoordelijk moet stellen voor de financiële schade na afloop van de Flopriade. De schade moeten we op hem persoonlijk kunnen verhalen. En de rest van die "ja knikkers" in de gemeente. Mijn beeld van de gemeente Almere is sl niet best maar dit maakt het alleen maar erger.

  reageer
 • Noordmarker

   

  Ons aangelegde perkje door de Gemeente staat ook niet op de kaart !!! Hier is plm 10 jaar over gemekkerd !!

  reageer
 • Freek

   

  Waarom laat je de camping niet met rust er zijn andere mogelijkheden luister nou eens naar de eigenaar van de camping en dat de floriade een flop is weet iedereen .

  reageer
 • Pieter

   

  De gemeente wil de ondernemers die dit stukje Almere jarenlang met succes "gerund"hebben, nu even afserveren. Grootse plannen mislukken vaak in Almere. Met het kasteel wil het nog steeds niet lukken, de icedome bleek een luchtbel en het retailpark bij Poort was ook geen levensvatbaar plan. Waarom zouden we er dan op vertrouwen dat de floriade wél een succesverhaal wordt onder regie van de gemeente?

  reageer
 • Heimen Stoffels

   

  Eh, het kasteel wordt nu wel degelijk afgebouwd, wordt namelijk onderdeel van het nieuwe themapark WitchWorld. Ze gaan over niet al te lange tijd beginnen, ze hebben hier in Haven Centrum al een half winkelpand uitgedost met een voorproefje van het park.

 • carl

   

  O daar weten we alles van voor een invalideparkeerplaats die er al 5 jaar was inmiddels bijna al 8 jaar naar de hoge raad omdat ambtenaren fouten maken en niet willen toegeven welkom in almere

  reageer
 • Wat ruik ik?

   

  Dit zaakje stinkt... Mooie kans voor OF om uit te zoeken hoe het zit.

  reageer
 • Jos

   

  Vanaf dag 1 heeft de gemeente tweederangs ambtenaren op dit project gezet. Daar heeft de gemeente Almere er veel van. Ze kunnen niet ontslagen worden en ze blijven tot hun zevenenzestigste om hun hypotheek te kunnen betalen

  reageer
 • Roel

   

  Zoooo.....en opgelucht nu?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert