Geld nodig om doodrijden otters tegen te gaan

FLEVOLAND
Het Flevo-landschap wil meer otters in de provincie in leven houden door oversteekplaatsen aan te leggen bij gevaarlijke kruispunten. Elk jaar wordt ruim een kwart van alle otters in Nederland doodgereden.

De natuurorganisatie verwacht tussen de 60.000 en 80.000 euro nodig te hebben voor de veiligheidsmaatregelen. Het Flevo-landschap hoopt dit geld binnen te krijgen via donaties

Boswachter Gerwin de Vries schat dat er tussen de vijf en tien otters leven in Flevoland. De blijdschap was dan ook groot toen er drie otters geboren werden dit voorjaar. Een paar weken later werd er in Noordoostpolder alweer een otter doodgereden. Volgens De Vries is dat het bewijs dat het dier erg kwetsbaar is.

Het Flevo-landschap legt in deze video uit hoe de oversteekplaatsen kunnen helpen.

reacties (6)

 • Saint

   

  Ik ben bang dat je de otter verwart met de bever. De bever doet het buitengewoon (te)goed. De otter doet het veel minder goed.

  reageer
 • Jan

   

  Liever 800 miljoen aan het coa schenken die het maar over de balk smijt...

  reageer
 • Vissekla

   

  Jammer, dan maar geen otters.

  reageer
 • wimjc

   

  Ik denk dat deze cijfers absoluut niet kloppen. Er zijn nl. veel meer otters en die hebben al behoorlijk wat schade aangericht. Ik zie ze geregeld in Dronten en Zeewolde. Dat er nu weer 3 geboren zijn, is geen reden om nu maar gelijk 80000 euro uit te geven. Dergelijke instanties hebben veel te veel geld.

  reageer
 • Pieter

   

  Dat krijg je als er meer otters komen, dan komt er ook vast 1 onder een auto. Als ze denken ongeveer 80.000 nodig te hebben voor een otter te redden. Dan hoop ik dat er niet meer komen, dat gaat dan nog veel meer vast kosten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • schaapjes

   

  Ik dacht dat de otter populatie alweer aardig uit de klauwen begon te lopen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert