Laad- en losstation voor winkels Het Klif

URK
In het oude dorp van Urk komt een laad- en losstation voor vrachtwagens. Dat heeft de gemeente afgesproken met de winkeliers in de omgeving van Het Klif. Vrachtwagens die de winkels bevoorraden, zorgen geregeld voor opstoppingen in het dorp. Bij het Kruidvat en supermarkt Boni gebeurt dat zelfs meerdere keren per dag.

De kwestie werd in juli aangekaart door de gemeenteraadsfractie van de SGP. Volgens de partij wordt de toegang van het dorp door de vrachtwagen versperd en ontstaan er onveilige situaties. De SGP riep het college van B en W op met oplossingen te komen. 

Plannen voor verkeersluw centrum
Naast de aanleg van het laad- en losstation werkt de gemeente ook een plan om het centrum van het dorp verkeersluw te maken. Binnenkort is er een vergunning nodig om in het dorp te mogen parkeren. Daarnaast moeten automobilisten in de toekomst hun voertuig neerzetten op een nog aan te leggen parkeerterrein aan de Slikhoogte.

reacties (4)

 • Vissekla

   

  De regeringshuizen moeten daar gewoon weer terug, dat zal het dorpsbeeld positief beïnvloeden.

  reageer
 • Frenky

   

  Mocht toch tijd worden dat er vergunningen komen. Drama daar met auto's. Maarja eerst zien dan geloven. Dit speelt al zo lang..

  reageer
 • Svu

   

  Een aantal parkeerplekken (hooguit 50st) erbij en het probleem is opgelost. NOT! Het probleem is er alleen om het vergunningstelsel erdoor te krijgen. Mooie inkomstenbron voor de gemeente. Iedereen weet dat het oudedorp weinig ruimte heeft voor auto's. En die plek voor de extra parkeerplekken zit ook nog eens super ongunstig. Hoe zit dit verkeerskundig eigenlijk? Is er rekening gehouden of de huidige weg de extra verkeersstromen wel aankan? Dit hele plan rammelt aan alle kanten. Bonigate heeft een dubbele agenda met onduidelijke belangen.

  reageer
 • Knielus

   

  Mooi betoog wat u hier neerzet maar wat moet er dan gebeuren ? De oplossingen vliegen hier vaak om je oren als er eindelijk wat aan gedaan wordt. Meestal is het na de tijd hier..

 • Urker

   

  Vergunningstelsel wordt al ruim 7 jaar overgesproken. Van een uitbreiding van een parkeerplaats hoor en zie je niets, hooguit de bestemmingsplanprocedure. Ik ben bang dat het bij beloftes blijft.... We gaan weer opweg naar de gemeenteraadsverkiezingen. Iedere week weer een nieuwe belofte......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert