Laad- en losstation voor winkels Het Klif

URK • Wo 7 september 2016 | 14:51 • Woensdag 7 september 2016 | 14:51
In het oude dorp van Urk komt een laad- en losstation voor vrachtwagens. Dat heeft de gemeente afgesproken met de winkeliers in de omgeving van Het Klif. Vrachtwagens die de winkels bevoorraden, zorgen geregeld voor opstoppingen in het dorp. Bij het Kruidvat en supermarkt Boni gebeurt dat zelfs meerdere keren per dag.

De kwestie werd in juli aangekaart door de gemeenteraadsfractie van de SGP. Volgens de partij wordt de toegang van het dorp door de vrachtwagen versperd en ontstaan er onveilige situaties. De SGP riep het college van B en W op met oplossingen te komen. 

Plannen voor verkeersluw centrum
Naast de aanleg van het laad- en losstation werkt de gemeente ook een plan om het centrum van het dorp verkeersluw te maken. Binnenkort is er een vergunning nodig om in het dorp te mogen parkeren. Daarnaast moeten automobilisten in de toekomst hun voertuig neerzetten op een nog aan te leggen parkeerterrein aan de Slikhoogte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel