Genoeg geld binnen voor twee Almeerse films

ALMERE
Almeerse filmmakers hebben via crowdfunding al ruim 26.000 euro opgehaald om films te maken voor het festival 'Avond van de Almeerse film'. Twee producties kunnen inmiddels gerealiseerd worden en voor twee andere is nog zo'n 6.500 euro nodig. 

Tijdens het filmfestival kan er een nieuwe prijs worden gewonnen, de Gouden Wilg. Vier teams dingen mee naar de geldprijs, waarmee ze weer een nieuw filmproject kunnen starten. Elk team krijgt voor hun film 2.500 euro van het Cultuurfonds op voorwaarde dat zij (minimaal) 7.500 euro crowdfunden.

In elk team moet een Almeerder zitten. 

reacties (8)

 • Dr.Jake

   

  Ben op NPO1 Pauw aan het kijken. Ik zou maar nasr Zasndam gaan om het op te nemen met de "lieve" hangjongeren die alsmaar geen buurthuis krijgen en dus vinden dat het logisch is dat ze dan overlast geven. Dat Pauw überhaupt nog een bühne voor zo'n tuig geeft is al niet te begrijpen.

  reageer
 • Vormen

   

  Geweldig! Ik wacht met smart op het resultaat.

  reageer
 • Jan

   

  De foto erbij werkt alvast op de lachspieren. Helaas niet omdat het grappig is, maar omdat het pathetisch oogt..Maar dat zogenaamde lachen verging mij toen ik iets las over geld van het Cultuurfonds. Ik weet dat wat de één ziet als cultuur, dat niet voor een ander hoeft te gelden, maar gezien de bijgaande foto zou ik dan toch graag de motivatie willen zien van de voorstanders. Kunst, ja, als je zelf hiervoor geld bij elkaar weet te crowdfunden, maar dan is dat de grote kunst. En laten we dan lekker gemeenschapsgeld daar verre van houden.

  reageer
 • Nikola Tesla

   

  Prachtig!! Bravo! Waar vechten wij anders voor in het leven :-) Alle goeds aan de initiatiefnemers... hou vast aan positieve energie ;-)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Jammer dat er ook belastinggeld naar dit soort linkse initiatieven gaat. Van die films waar alleen vader en moeder van de "acteur" naar kijkt.

  reageer
 • Den

   

  Ik snap het, alleen Rambo, Rocky en de Terminator.

 • laat alle reacties zien
 • Den

   

  De linkse kliek denkt aan anderen en ziet de waarde in van cultuur, de rechtse kliek is van ik, ik, klagen en alle criminelen op het marktplein terechtstellen. Ik geef nog wel wat geld aan cultuur!

  reageer
 • Johan Geurlings

   

  Dr. Jake, je hebt duidelijk niet gelezen waar de film Stripheldenbuurt over gaat. Je ziet 'Henk en Ingrid' meteen als eigendom van de PVV. Ik snap dat je het woord 'ironie' niet kent. Daarvoor moet je school hebben gegaan (vrij naar Multatuli. Oh Sorry, dat is niet de spits van Hooligan United, hoor, maar een beroemd Nederlands schrijver, Oh sorry, een schrijver is iemand die iets opschrijft).

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik ben genoeg gekweld door verschillende schrijvers zelfs in latijn en grieks op mijn toenamlige gymnasium en ironisch resp. om te lachen vindt ik dit niet als er de overlast die hangjongeren door de linkse kliek klein of zelfs niet existent voorgedaan. Ik zelf heb maandenlang last van zo'n groep gehad en pad het ophangen van een camera door de gemeente heeft grotendeels geholpen.

 • Dr.Jake

   

  Zozo : de linkse kliek en de pvv-bashers hebben weer eens hun portemonee getrokken om "Henk en Ingrid" belachelijk te maken en de 'arme' hangjongeren een stem te geven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert