Expertisecentrum Mantelzorg geopend

ALMERE
De Almeerse wethouder René Peeters heeft woensdag het nieuwe Expertisecentrum voor Mantelzorg geopend. Het Expertisecentrum wil mensen en organisaties verbinden die te maken hebben met mantelzorg.

Het centrum is een initiatief van Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere (VMCA). De instelling moet de mantelzorg professioneler maken. Dit is volgens de VMCA nodig omdat het aantal mantelzorgers snel groeit en ze ook steeds meer taken krijgen.

Mantelzorgers verzorgen bijvoorbeeld een partner, ouder of ziek kind. Het gaat om vrijwillig, onbetaald extra werk. Dat kan een grote druk op mensen leggen. Het Expertisecentrum moet hulp bieden om die druk te verlichten.

reacties (1)

  • Marlies de Vries

     

    L.S. Is er iets wat jullie voor mijn moeder, mijn man en mij kunnen doen? Wij hebben mijn moeder, na haar heupoperatie, 8 jaar geleden in huis genomen en zijn dus al 8 jaar haar mantelzorgers. Wij hebben al die jaren geen vakantie gehad. De afgelopen 3 jaar durft mijn moeder niet meer alleen thuis te zijn. Daardoor kunnen mijn man en ik ook nooit meer samen weg. Bij het wijkteam zei men dat ik zelf een WMO-aanvraag moet doen, om een logeerplek voor mijn moeder aan te vragen. Dit zou voor een weekend of een week zijn, zodat mijn man en ik weer eens mijn zijn tweeëen weg kunnen. Maar op de site van de gemeente staat, dat dit via het wijkteam gaat. Dat noem ik van het kastje naar de muur gestuurd worden. Daarbij heeft mijn man kanker, en heb ik beklemde zenuwen, waarvoor ik 2 weken geleden weer een behandeling heb gekregen. Inmiddels zie ik het helemaal niet meer zitten en zit ik in een enorme depressie, maar mijn man en moeder weten dit niet, want ik ben de zgn. 'motor'. Wij zijn dus gevangenen in ons eigen huis, gewoon omdat een LOGEERPLEK IN EEN WOONZORGCENTRUM TEVEEL GEVRAAGD IS. Hoe bedoelt u; zorg voor mantelzorgers? Hoogachtend, M.E.E. de Vries-Meijer

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert