Lange file op de A6 richting Amsterdam

ALMERE
Op de A6 tussen Almere-Stad en Knooppunt Muiderberg stond in de ochtendspits een lange file, van zo'n tien kilometer. In eerste instantie was dat door drukte op de A1.

De grootste vertraging was er rond 8.00 uur, toen was de vertraging voor automobilisten ruim een uur. Toen die vertraging begon te verminderen, gebeurde er rond 8.45 uur een ongeluk bij knooppunt Muiderberg. Daardoor moest één rijstrook worden afgesloten.

Om 9.30 uur was de file opgelost.

Volgens de Verkeers Informatie Dienst had de drukte op de A1 te maken met een pechgeval bij Diemen.
reacties (12)

 • Dick

   

  Als die vrachtwagen op de vluchtstrook stond dan is er geen enkele reden om 3 rijstroken af te kruisen. 1 rijstrook is dan echt voldoende. Maar inderdaad worden er om de haverklap meer rijstroken dan nodig is afgekruisd. En dan vinden we het gek dat mensen het zat zijn en de rode kruizen negeren.

  reageer
 • Fred

   

  Gisteravond file omdat de voorsorteerweg richting Lelystad volledig afgekruisd door rws. er stond alleen zo'n busje (hoe kan het ook anders) met wat blikschade langs de kant. Er wordt veel te vaak, en ook overdreven veel rijstroken afgesloten. Het kan niet anders dan files veroorzaken zoals ze nu de rijstroken op de A6 richting Lelystad hebben aangelegd! ik ben trouwens ook van mening dat veroorzakers van files, met name vrachtwagens aansprakelijk moeten worden gesteld voor gevolgschade. Transport & Logistiek en bedrijfsbusjes zijn onevenredig vaak bij het veroorzaken van ongelukken en dus files betrokken!

  reageer
 • Renate

   

  Ik rij om 5.30 op de A 6 dan rijden we heel vaak al zacht en is er echt niets aan de hand alleen een verbrede weg

  reageer
 • KarelK

   

  Het gaat MIJ niet om geld! Maar duidelijke veroorzakers van aanrijdingen ed moeten daarop aangesproken worden, ook door de veroorzaakte schade te verhalen. Denk aan wegherstel, aan vergoedingen aan getroffenen, enz. Een boete voor het feit dat je bijv gedronken hebt, zat te bellen, rijtijden overtreden hebt enz, is te weinig corrigerend blijkbaar.

  reageer
 • Dick krentepick

   

  Gelukkig heb ik geen last van de files omdat ik op dit moment vakantie heb.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Ik ben het hier zo mee eens! Je kan het hele land vol storten met asfalt maar als de mentaliteit van de automobilist niet verandert helpt dat geen moer. Dit heeft te maken met veel te laat van huis gaan en dit te compenseren door veel te hard te rijden, de aangegeven snelheid op de matrixborden en rode kruizen te negeren. Naar mijn mening zou hier dan ook beter op moeten worden gehandhaafd. Kan door camera's achter de matrix borden te plaatsen.

  reageer
 • ron

   

  wil je 2 keer per dag een restitutie op je bankrekening voor de vertraging die er elke dag wel is (de ene keer wat meer dan de andere keer). zo niet dagelijks, waar gaan we de grens dan trekken? misschien dat je dan wel ook een keer zelf geld moet storten. mensen zonder fouten bestaan niet. dus via de veel duurdere verzekering en de prijzen in de winkel betaal je het dan toch uiteindelijke zelf weer door de hogere premie en meer dingen. Was het maar zo simpel dat iets opgelost kon worden maar geld blijft de eigenschap hebben van communicerende vaten bij verplaatsing van waar je het aan uitgeeft.

  reageer
 • KarelK

   

  Misschien hhog tijd om ons eens af te gaan vragen waardoor er zoveel vrachtwagens van de weg af raken, door de middenberm (sic!) schieten, kantelen, pech krijgen, over andere auto's heen rijden, op files inrijden en noem maar op. Wordt het tijd om chauffeurs cq bedrijven aansprakelijk te gaan stellen voor alle schade wanneer de oorzaak bij de chauffeur/bedrijf ligt: slecht onderhoud, telefoongebruik, snelheid, overbelasting, te lange reistijden enz.

  reageer
 • MKM

   

  Misschien heeft dat wel te maken met het feit dat rode kruizen regelmatig worden genegeerd. Dan liever een teveel dan een te weinig...

  reageer
 • T.J.M. Klaver

   

  Om 6:45 stond er idd een vrachtwagen op de vluchtstrook met pech rond de afslag A9, waarom er twee rijstroken werden afgesloten ipv 1 was mij niet geheel duidelijk.

  reageer
 • Japioo

   

  Gisteravond rond het spitsuur al ellende vanuit Amsterdam , vanochtend hetzelfde riedeltje , wanneer gaan we ons eens bezighouden met autorijden ? Wellicht het overdenken waard om de matrixborden standaard op 80 km te zetten tijdens de spitsuren en leren om afstand te houden van elkaar en te anticiperen in het verkeer , dan zijn we op de goede weg met z'n allen , alle beetjes helpen

  reageer
 • Vincent

   

  Moest vanochtend er langs. Er werden 3 rijstroken tov afrit A9 afgesloten ivm een vrachtwagen met lekke band. Of die 3 stroken dicht noodzakelijk waren durf ik niet zo snel te zeggen, maar dat een lekke band van een vrachtauto (geladen met betonpalen) zo veel impact mag hebben op het verkeer is wel ongekend. Dit moet toch beter kunnen ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert