Huurstijging minder dan vorig jaar

FLEVOLAND
De huurstijging voor inwoners van Flevoland is lager dan in 2015. De huren stegen dit jaar met 1,6%, dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Dat is fors minder dan de ruim 2% van vorig jaar. De toename van 1,6 % geldt voor zowel nieuwe als zittende huurders.

De gemiddelde huurstijging in Nederland is dit jaar 1,9%.

 

reacties (4)

 • Wit

   

  Het is nog altijd teveel wat de verpaupering van de buurten en de huurwoningen betreft!!

  reageer
 • Henk

   

  Huurmarkt heeft vrij spel gekregen dankzij minister Blok. De huurders zijn de klos van dat beleid. Nederland op weg naar de ondergaan dankzij dit kabinet.

  reageer
 • Pzaal

   

  Wanneer krijgen we een huur verlaging?

  reageer
 • Faerie

   

  In procenten klinkt het misschien wel leuk, maar in keiharde euro's is het een farce. Veel mensen met een laag inkomen zagen in juli hun inkomen met minder euros stijgen dan de huur. Dus zijn er weer eens op achteruit gegaan. Jarenlang is de huur heel snel en belachelijk omhoog gegaan, dus nu is zelfs 1 procent van dat bedrag al veel. De huren moeten omlaag om de maatschappij nog een beetje leefbaar te houden. Er zijn niet voor niets in Almere zeker 6 organisaties met voedselhulp bezig! Alles boven de 500 euro is voor mensen met een inkomen op bijstandsniveau of lager al te hoog! Zelfs inclusief huurtoeslag. Dan de stijgende zorgkosten en levensmiddelenprijzen daar gelaten.

  reageer
 • Jan

   

  Simpel appartement voor senioren, tweekamers slechts, en je zit al boven de €600, incl de zogenaamde servicekosten. En dat is dan de zogenaamde sociale woningbouw, wil je een fatsoenlijk apartement in een wat mooier gebouw dan bijvoorbeeld ergens weggestopt in het Lelycenter, dan betaal je algauw €1000, en krijg je uiteraard geen huurtoeslag. Wat kun je daar allemaal wel niet voor kopen, als je een hypotheek zou kunnen krijgen, voor dat bedrag per maand, en dan nog inclusief sparen voor reparaties en onderhoud.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert