Vierde topambtenaar in jaar tijd voor Floriade-project

ALMERE
De gemeente Almere heeft een nieuwe projectdirecteur aangenomen voor de Floriade 2022. Remko Schnieders gaat leidinggeven aan de gemeentelijke taken die bij de organisatie komen kijken. Hij zal nauw samenwerken met de Floriade B.V., dat het merendeel van de voorbereidingen op zich neemt. 

Schnieders is de vierde ambtenaar in een jaar tijd die het project namens de gemeente aanstuurt. Hij neemt het stokje over van Wilfred Lieste, de adjunct-directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling. Lieste nam de taak tijdelijk waar omdat de vorige projectdirecteur ziek was

Schnieders begint over een kleine maand. Hij was de laatste jaren directeur van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij voor het Noordzeekanaalgebied. Ook heeft hij in het verleden meegewerkt aan de ontwikkeling van de Zuidas in Amsterdam.

reacties (15)

 • Maartje

   

  Lijkt op een staaltje: kijk ons eens even onze gang gaan en wij hebben niets met onze nutteloze bewoners te schaften. Wij doen precies waar wij zin in hebben met niet ons eigen geld en niemand houdt ons tegen.

  reageer
 • Mozes Kriebel

   

  Wat een luchtkasteel. Ongelofelijk

  reageer
 • Dirk2

   

  Politieke dwaling of gewoon narcistisch gedrag? De prijs zal hoog zijn, de gevolgen niet te overzien. Bedankt bijvoorbaat voor deze FLOPRIADE!

  reageer
 • Hannes

   

  Voor elke nieuw project heb je ten alle tijden weer een bepaalde fantasie verbeeldingskracht en intuïtie nodig om je doel te bereiken!!. En dat gaat alleen zonder een arrogante dominante overkoepelende organisatie die geen besef hebben wat de kwetsbaarheid en de kwaliteit van de locatie teweeg gaat brengen!!. Nogmaals zoek voor de Floriade van een halfjaar een andere locatie!!. "En het vogeleiland zal decennialang zijn waarde voor Almere Stad behouden!!".

  reageer
 • Cornelis

   

  Precies! Zo is het! De Floriade kan best op goedkopere grond zodat de kosten meer beperkt blijven (zoals een kritisch onderzoeksrapport heeft uitgewezen, was dit rapport niet via inwoners van de Filmwijk naar buiten gekomen?). De arrogantie en hoogmoed van een aantal ambtenaren gaat ten koste van Almere. Ook ik vraag me af waarom de burgemeester geen actie onderneemt, dit laat gebeuren en niets van zich laat horen. Geen enkele kritische noot over de financiële gevolgen (althans niet zichtbaar). We zouden toch op hem moeten kunnen bouwen.

 • .\/\/.

   

  Wat het ook kost, die floriade gaat door. In 2023 komt de rekening en gaan politieke partijen elkaar verwijten dat het mis ging.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mascha

   

  Mensen willen geen Floriade! Dat is toch nu wel duidelijk. Dit wordt de grootste flop van Almere!

  reageer
 • Erik

   

  Stop er toch mee!! Een kansloos project, gelet op de negatieve resultaten van de vorige edities. ... Moet hier gemeenschapsgeld in gestoken worden? Ik meen van NIET

  reageer
 • Ron

   

  Pure vriendjespolitiek. Burgemeester waar ben je? Laat je dit allemaal toe? Je bent onzichtbaar.

  reageer
 • Albert

   

  Hij kwam, hij zag, en vertrekt ook weer....

  reageer
 • Cornelis

   

  Het is nauwelijks te geloven dat er opnieuw een dure "topper" is aangenomen voor de Flopriade. Zijn salaris kan dus op de grote hoop van het financiële verlies dat de inwoners van Almere straks moeten ophoesten. Zij zullen op de blaren zitten en de verantwoordelijken zijn natuurlijk dan al lang vertrokken. Ik sluit me aan bij Henk: is er nu niemand die dit prestigeproject en financiële debakel kan stopzetten? Een prachtig stuk groen wordt te grabbel gegooid omdat een paar mensen hun zin koste wat kost (over hoeveel miljoenen hebben we het inmiddels?) willen doordrijven.

  reageer
 • Bas

   

  Hoe schandalig dat die Heerema zo zijn gang kan gaan. Hebben ze in Almere dan echt zand in de ogen? Wie wordt de volgende vrind van Herrema die op een post word geschoven? En wat voor vertrekpremie krijgt diegene die dit links speledingetje verlaat? We zijn dag in dag uit stom verbaasd over heel veel zaken. Echter in Almere gebeurt het waar iedereen bij staat. En men duldt absoluut geen tegenspraak.

  reageer
 • Henk

   

  Hoppetee, Herrema smijt met geld. Nummer vier in de rij van dure jongens. Ook deze topper gaat het financiële debacle niet afwenden. Ik zeg Herrema aansprakelijk stellen voor het toekomstige verlies. Want anders is de boef vertrokken terwijl wij met de financiële gevolgen zitten. Waarom is er niemand die dit fiasco gaat stop zetten.

  reageer
 • Jan

   

  Weer een nieuwe het is niet bij te houden.

  reageer
 • Rob

   

  heel gauw afblazen, want de burger betaald straks en de gemeente ambtenaren zij foetsie

  reageer
 • Pzaal

   

  PPfff nog meer geld verspillen. #Het kan in Almere.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert