Tevredenheid over raadsvergadering op locatie

ALMERE
Zowel politici als bewoners zijn tevreden over een raadsvergadering die donderdagavond in Almere op locatie werd gehouden. In basisschool Het Spectrum kwamen de twee groepen samen om over een langlopende kwestie te praten: de kleuren van de huizen in de Regenboogbuurt.

Door de gemeenteraadsvergadering in de buurt voelden de wijkbewoners zich door de politiek serieus genomen. Bovendien was de drempel om naar de vergadering te komen lager, vonden ze.

Kleuren behouden of niet
De gemeenteraad wil net als veel bewoners de originele kleuren in de wijk behouden. Bij de oplevering waren alle straten herkenbaar aan hun eigen kleur. Tegenstanders willen keuzevrijheid. Vooral de mate van die keuzevrijheid blijft onderwerp van discussie.

Wandeling door de buurt
De gemeenteraadsleden maakten voor de raadsvergadering begon een wandeling door de Regenboogbuurt. In de unieke bijeenkomst die volgde, konden bewoners vragen stellen de raadsleden. Het is de tweede keer dat de Almeerse gemeenteraad een vergadering buiten het stadhuis heeft gehouden.

reacties (3)

 • donders

   

  Fijn dat Kiki de rode donders rood wilt houden, maar daar gaat u niet over. Daar gaat onze VVE over. Als die besluit dat de rode donders de komende jaren grijs zijn, dan is dat zo. Via ons koopcontract hebben wij afgesproken om rood te blijven, en wij houden ons daar tot nu toe aan. Dat is geen dwang, dat is respect voor gemaakte afspraken en voor het mooie ontwerp van Liesbeth van der Pol. Maar waarom zouden wij ons er aan houden, als de rest van de wijk die afspraken opzij schuift en met elke modewind mee gaat waaien? Dan zijn wij straks de vlag op een modderschuit. Dat was niet het idee. De rode donders zijn onderdeel van een hele buurt. Dat geheel moeten we samen met de gemeente goed beschermen.

  reageer
 • Kiki

   

  De rode donders klein India en Rhapsody in blue dat zijn 3 projecten die het waard zijn behouden te worden...klein India is voor kleur behoud....de rode donders daar gaan dus echt niet alle bewoners een andere kleur voor de buiten gevel aan vragen (kan dus nooit in een andere kleur geschilderd worden) en Rhapsody in blue zou dus niet weten wat deze mensen willen...dus daar weer een peiling houden.....maar voor de rest! vooral de straten met de harde kleuren.zijn vier kanten dozen wat niet bijzonder is. de flat gebouwen 13 in een dozijn. De Regenboogbuurt bewoners willen zelf iets van hun wijk maken...en dat mag best zichtbaar worden in het beeld van de buurt.De basis blijft en eigen invulling voor kozijnen (garage)deuren enz. dit is vrijheid. wij willen geen DWANG.

  reageer
 • Behoud de Regenboogbuurt

   

  Gemeentelijk beschermd stadsgezicht geeft een positieve bescherming aan de buurt met duidelijkheid vooraf over wat wel en niet mag. Binnen dat overkoepelende kader kunnen details door de gemeente precies zo streng of soepel worden ingevuld als nodig is om het unieke karakter van de buurt te beschermen. Uiteraard kan dat op projectniveau in overleg met bewoners. Dat is de beste bescherming, die draagvlak heeft van de eigenaren van de overgrote meerderheid van de huizen in de buurt. Een database tot op detailniveau stimuleert mensen om hun huis origineel te houden of te maken. Deze buurt is het waard.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert