Raad wil nog steeds onteigening camping Waterhout

ALMERE
De gemeenteraad van Almere heeft donderdag opnieuw besloten dat er begonnen kan worden met de onteigeningsprocedure voor een deel van camping Waterhout. De gemeente heeft de grond nodig voor de aanleg van het Floriade-terrein van 2022 aan het Weerwater.

De raad nam het besluit al voor het zomerreces, maar door een 'administratieve fout' werd het verkeerde perceel in het besluit opgenomen. Wethouder Tjeerd Herrema liet donderdagavond tijdens de politieke markt weten dat het niet had mogen gebeuren. Voor een zorgvuldige procedure moest het besluit opnieuw door de raad.

Volgens wethouder Herrema is de gemeente nog steeds in gesprek met de eigenaar van de camping om tot een andere oplossing dan onteigening te komen.
 

reacties (7)

 • Hannes

   

  Kosten wat het kost om die woonwijk tot stand te brengen! En dan nog die arrogantie wat er mee gepaard gaat! Dit project zal de Strategie en Continuïteit voor de toekomst van Almere zeker geen goed doen!! ( Dit project hangt geheel af van financiële wantrouwen "juist door een te grote overkoepeling" tot het einddoel aan elkaar vastplakken!")) "Met totaal geen toegevoegdewaarden!!!".

  reageer
 • Simone

   

  Wethouder Herriemaker?

  reageer
 • Hans

   

  hoppa, even fijn iemands droom en harde werken kapot maken. Staat je goed gemeente Almere! Slaap zacht meneer de wethouder, er zijn erbij die onrustig slapen door uw handelen.

  reageer
 • Almeerse

   

  Als wethouder Herrema een man met karakter is geeft hij toe dat het besluit tot onteigening van de camping fout is, niemand is daar echt bij gebaat, er wordt alleen een prachtige onderneming , het levenswerk van hardwerkende Almeerders, kapot gemaakt. Maar Herrema is bang dat hij dan afgaat, zal deze fout nooit toegeven. Terwijl ik dan juist een beetje respect voor hem zou kunnen opbrengen ....

  reageer
 • Henk

   

  Wethouderje Herrema, wat ben je een rare man. Je komt van buiten de gemeente en maakt het leven van een Almeerse ondernemer kapot. War zal je dat een fijn gevoel geven, he. Neem hij ook de financiële verantwoordelijkheid van de Flopriade voor je rekening. Nee he, dat doe jij niet. Ondernemer straks kapot gemaakt en de inwoners van Almere met een grote schuld achterlaten. Ik vergelijk je met een zeemeeuw. Je komt aanvliegen met een hoop lawaai, je schijt de boel onder en je vliegt weer weg.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Gebazel en er is niet mis met een Floriade

 • Karin

   

  Wat ik nog erger vind is dat hij zich omringt met vriendjes en dat de gemeenteraad dat blijkbaar toestaat. Kansloos...

 • Almeerse

   

  Je zegt het niet allemaal even netjes ( ;-) ) , maar je verwoordt wel wat ik ook denk. Eigenlijk moet een wethouder wonen in de stad waar hij werkt, dan ervaart hij de gevolgen van zijn beslissingen. Deze man is niet goed voor onze stad, hij heeft geen idee wat hij allemaal veroorzaakt. De sluiting van de camping vind ik een schande.

 • laat alle reacties zien
 • buuf21

   

  laat die camping met rust..floriade is al tijden ( waar het dan ook wordt gehouden) een verlies geven evenement.. op deze manier is de hardwerkende burger weer de dupe ervan

  reageer
 • kees d.

   

  Helemaal mee eens en na die Floriade is Almere failliet en worden jullie allemaal Amsterdammers.

 • H.Visser

   

  Die Floriade wordt een geldverslindend fiasco. Gemeente zorg eerst eens voor het herstel van straten waar al meer dan 20 jaar niet aan gedaan is. Mensen struikelen bijna iedere dag. De straten zien er niet uit. Vooral Muziekwijk.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als die Floriade pas georganiseerd mag worden als er nergens anders meer enig probleem is....komt-ie er nooit, want er is altijd wel wat te mekkeren. Een scheve stoeptegel is heul errug, maar dat heeft niets met grote projecten te maken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert