Straatpraat: Pubers worden te veel gepamperd!

ZEEWOLDE
Kleding, telefoonkosten, cadeau's, feestjes en zakgeld. Steeds meer ouders zijn de afgelopen drie jaar meer gaan betalen voor hun kinderen. 

Eerder kreeg nog niet de helft van de pubers alle kleding en schoenen van hun ouders, nu is dat aantal gestegen naar 56 procent. Ouders nemen steeds vaker de financiën van tieners over. Het risico bestaat dat kinderen straks niet weten hoe zij hun budget kunnen beheren, waarschuwen de experts.

In Zeewolde praten wij met bezoekers van de markt over dit onderwerp in Straatpraat.

reacties (2)

 • Rob

   

  Het is wel het slechtste wat je als ouder kan doen, je kinderen niet het besef bijbrengen dat alleen de zo'n voor niets opgaat. Straks moeten ze zelf aan de bak maar dat hebben ze niet geleerd want ze kregen alles voor niets te doen dan de hele dag maar bezig te zijn met die stomme computerspelletjes uiteraard ook gekregen. Ook normen en waarden en mijn en dijn stellen voor de jeugd dan niets meer voor.

  reageer
 • Van Haven

   

  Dat ouders kleding, mobieltjes etc voor pubers betalen is niet het probleem (al vind ik het heel gezond als pubers een bijbaantje hebben om luxe-artikelen zelf te bekostigen), maar wel dat veel pubers niet leren hoe met geld om te gaan. Kleedgeld etc is een goede manier om te leren budgetteren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert