Almere wil meer studentenkamers in de stad

ALMERE
Het aantal zelfstandige studentenwoningen in Almere moet de komende jaren flink toenemen. Dat zegt wethouder Tjeerd Herrema van Ruimtelijke Ordening. Vooral in het centrum van Almere Stad moeten tientallen kamers worden toegevoegd.  

Samen met wethouder René Peeters van onderwijs nodigt hij woningbouwcorporaties en studenten uit om mee te denken over dit onderwerp. Deze week schoven er al een aantal studenten aan. 22 september presenteren zij hun ideeën voor de invulling van een aantal lege panden in het centrum.

Het liefst ziet Herrema complexen ontstaan waar niet alleen studenten wonen, maar waar ook culturele broedplaatsen een plekje krijgen.

Ook hoopt Herrema een oplossing te vinden voor de wachttijden voor studentenwoningen. Alleen studenten van 18 jaar en ouder komen in aanmerking voor een kamer via Woningnet. Door de toewijzing op een andere manier te regelen, kunnen jongere studenten ook een kamer bemachtigen. 

Zelfstandige woonunits zijn populair onder Almeerse studenten. Voor 36 zogenoemde spaceboxen op de Odeonstraat schreven zich 150 studenten in. 

reacties (9)

 • Bas

   

  Het blijft ook een grapjas deze wethouder. Studentenkamers. Almere kent hooguit schoolgaande jeugd. Die opleidingen van Windesheim zijn een lachertje met alleen maar tieners. wishful thinking noemen ze dat ook weleens

  reageer
 • Sjef

   

  Ik kan de woorden culturele broedplaatsen niet meer horen.

  reageer
 • grondstof

   

  Er staan genoeg kantoorgebouwen leeg die omgebouwd zouden kunnen worden. Dit niet alleen voor studenten maar ook voor alleenstaanden en gescheiden mannen of vrouwen. Hoe gemengder de samenstelling des te minder overlast of bende vorming denk ik.

  reageer
 • Henk

   

  Precies zoals je zegt. Meer dan voldoende lege kantoorpanden die kunnen worden omgebouwd. Lost voor meerdere groepen tekort aan huisvesting op. Beter een vol pand, dan een leeg kantoor.

 • Cornelis

   

  Na de bedroevende ervaringen in Dronten met overlast veroorzakende studenten, denkt Herrema in Almere het wiel nog eens uit te vinden.

  reageer
 • De Vries

   

  LAten ze maar meer sociale huurwoningen bouwen. Ik heb als student bij mijn ouders gewoond en met gratis ov kaart naar school gereisd. Als ze thuis wonen gaan ze ook beter met de centen om ipv aan uitgaan, zuipen en rondhangen bij starbucks.

  reageer
 • Thomas

   

  Dat dat gebruikelijk was in de jaren '60 of '70 toen u studeerde, betekend niet dat het nog steeds zo is. De eisen die opleidingen stellen zijn sinds u studeerde omhoog geschopt, terwijl de financiering volledig is uitgekleed waardoor studenten veel moeten werken en hoge schulden maken. De werklast voor een student werd vroeger geschat op rond de 20 uur per week, 10 uur voor simpelere opleidingen aan de alfa kant, tegenwoordig moet je om schuldenloos af te studeren consequent weken van meer dan 60 uur maken, vier jaar lang.

 • laat alle reacties zien
 • Wolverine

   

  Culturelen broedplaatsen??laat me niet lachen man ,je zal bedoelen criminelen broedplaatsen,gebeurt dat ook voor je eigen volk.

  reageer
 • Thomas

   

  Hey, dat zijn de spaceboxen die door verwende kakkers in Utrecht aan de noordzijde van wijk oost, weggepest zijn met bezwaarschriften. Grappig om te zien dat ze daarna in Almere alsnog voor een goed doel gebruikt zijn.

  reageer
 • Dan moeten ze er wel studenten in zetten. Niet vol proppen met alcohol/drugsgebruikers zoals in de nieuwe boxen op de Odeonstraat.

  reageer
 • Carlo

   

  Word tijd dat ze wat voor gescheiden vaders iets gaan doen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert