SP onthutst over taxatie plein De Deel

EMMELOORD
De SP-fractie in Noordoostpolder is onthutst dat de gemeente Noordoostpolder de waarde van het plein De Deel wil opwaarderen met plannen die bij een volksraadpleging al zijn afgewezen. 

In een nieuwe taxatie van de waarde van het plein in Emmeloord heeft de gemeente de bouw van winkels en een supermarkt op het plein De Deel meegenomen. Daarvan hebben de inwoners van Noordoostpolder in een Open Plan Proces al duidelijk aangegeven dat ze dat niet willen. Die aanbeveling is ook overgenomen door de gemeenteraad.

De SP gaat de kwestie maandag aankaarten in de gemeenteraadsvergadering. Verantwoordelijk wethouder Suelmann wil niet reageren. Hij wil eerst het debat afwachten. De accountant tikte de gemeente Noordoostpolder op de vingers, omdat de waarde van de grond in het centrum te hoog was ingeschat. De gemeente heeft daarop de nieuwe taxatie laten maken. 

In totaal is de gemeente Noordoostpolder al 17 miljoen euro kwijt aan de centrumplannen. Voor dat bedrag is alleen een opknapbeurt van de winkelstraat Lange Nering en de aanleg van parkeerplaatsen gerealiseerd.

reacties (5)

 • A Joosten

   

  Kanniewaarzijn

  reageer
 • Hans

   

  Daar gaan we weer in emmeloord. Het zoveelste voorbeeld van mismanangment. Dik salaris en geld over de balk gooien wat jan met de pet kan ophoesten. Wanneer houd het op?

  reageer
 • Tikkeltje despotisch gedrag van de Wethouder.

   

  Het ultieme achterkamertjes politiek blijkt de heer Suelman niet onbekend.Helaas blijkt deze rode lijn van het Open Hart proces te zijn,herkenbaar als gesloten hart proces met een Abces. Of te wel met achterbakse streken wordt dit proces omkleed en in het geniep worden deskundige die de vinger aan de pols houden weg gezet als zielige mensen.Het manipuleren blijkt een spel verworden om een doel te bereiken die de burgers niet hebben verkozen.

  reageer
 • Willem

   

  Wie van de bestuurders tret het zich aan en stap op. Geef voorbeeld!!

  reageer
 • Lekker slim. Je komt tekort op je begroting en je zorgt gewoon dat je grond meer waarde vertegenwoordigt. Ongeacht wat de geraadpleegde burger er van vindt. Dit is echt minachting van het volk om de tekorten te verhullen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert