SP onthutst over taxatie plein De Deel

EMMELOORD • Vr 9 september 2016 | 12:17 • Vrijdag 9 september 2016 | 12:17
De SP-fractie in Noordoostpolder is onthutst dat de gemeente Noordoostpolder de waarde van het plein De Deel wil opwaarderen met plannen die bij een volksraadpleging al zijn afgewezen. 

In een nieuwe taxatie van de waarde van het plein in Emmeloord heeft de gemeente de bouw van winkels en een supermarkt op het plein De Deel meegenomen. Daarvan hebben de inwoners van Noordoostpolder in een Open Plan Proces al duidelijk aangegeven dat ze dat niet willen. Die aanbeveling is ook overgenomen door de gemeenteraad.

De SP gaat de kwestie maandag aankaarten in de gemeenteraadsvergadering. Verantwoordelijk wethouder Suelmann wil niet reageren. Hij wil eerst het debat afwachten. De accountant tikte de gemeente Noordoostpolder op de vingers, omdat de waarde van de grond in het centrum te hoog was ingeschat. De gemeente heeft daarop de nieuwe taxatie laten maken. 

In totaal is de gemeente Noordoostpolder al 17 miljoen euro kwijt aan de centrumplannen. Voor dat bedrag is alleen een opknapbeurt van de winkelstraat Lange Nering en de aanleg van parkeerplaatsen gerealiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel