Woningen voor arbeidsmigranten aan Visvijverweg

SWIFTERBANT
Uitzendbureau Level One uit Emmeloord laat 148 huisjes voor arbeidsmigranten bouwen aan de Visvijverweg bij Swifterbant. Volgens het bedrijf is het de eerste keer dat er in Nederland op zo'n grote schaal woningen voor buitenlandse werknemers gebouwd worden.

Polenhotels zijn nu meestal verbouwde boerderijen, waarin een groot aantal migranten in één gebouw is ondergebracht. Level One zegt bewust voor 2-persoonsappartementen te kiezen.

De woningen aan de Visvijverweg krijgen een eigen terras, een eigen opgang, keuken-kamer, douche- en wc-ruimte en een afzonderlijke slaapkamer. Level One verwacht dat de werknemers harder zullen werken, als ze comfortabeler worden ondergebracht en in hun vrije tijd meer privacy hebben.

De 148 woningen komen op de plek van een boerderij die niet meer in gebruik is. De sloop van die boerderij is inmiddels begonnen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Weever uit Kampen dat ook mee investeert in de nieuwbouw. 

Volgens Level One worden de woningen gebouwd zonder heipalen voor de fundering. Voordeel hiervan is dat de huisjes gemakkelijk en milieuvriendelijk weggehaald kunnen worden als ze niet meer nodig zijn. Ook aan de Kuinderweg in Luttelgeest staat een complex met woningen voor arbeidsmigranten gepland.

reacties (15)

 • Den

   

  mwaah, Frank, ik denk dat al jij je gewoon aan de regels zou houden je ook veel voor elkaar zou krijgen. Gewoon, netter zijn voor je personeel, op tijd (uit) betalen en goed omgaan met hygiene-regels. Succes met je patat.

  reageer
 • Rob

   

  Zo ging het vroeger ook in de voormalige Oostbloklanden, je werkte in de fabriek, woonde in een huis van de fabriek, betaalde de fabriek daarvoor, kreeg voor het werken een appel en een ei. Nu is de verwachting van Level One dat de Polen nog harder zullen gaan werken terwijl ze al veel harder werken dan de gemiddelde Nederlander in de zelfde functie. Nog meer Nederlandse banen verdwijnen, en de slavenarbeid is weer terug. Gefeliciteerd Level One, werkgever van het jaar 2017 gaat het worden.

  reageer
 • Frank

   

  Bestemming bouwgrond "agrarisch" .. Als er centen op tafel komen kan 'bijna' alles bij unzer b&w

  reageer
 • whoknows

   

  Het zou kunnen dat ze nog harder werken, maar ik denk dat Level One zo nog meer geld uit hun arbeiders kan kloppen. En vroeger was dat ook zo, je werkte bij je baas, je woonde in een huis van je baas, je moest boodschappen doen in de winkel van je baas. Omdat dan je baas er beter van werd, en vooral dat je afhankelijk bleef en zo niet kon/wilde vertrekken.

  reageer
 • MKM

   

  Hard werken en lang werken zijn niet hetzelfde...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • henk

   

  puur om goed koop mensen aan het werk krijgen wij nl doen dat niet om dat hier alles duur is en die kut polen met meer mensen in zoon huis mag wel en wij niet gewoon die kut polen het land uit en wij als Hollanders gewoon weer lekker aan het werk ik weet zo al van wie de boerderij is en geweest om dat mijn vader daar als boer heeft gewerkt wij Nederlanders zijn geen Nederlanders meer .

  reageer
 • Hp

   

  'Level one verwacht dat de Polen dan harder zullen werken, als ze een huisje enz. zullen krijgen'. Hoeveel harder? Ik weet dat er een bedrijf gebouwd wordt in Dronten west waar veel Polen veel te lange werkdagen en -nachten hebben. Nóg harder werken?

  reageer
 • Wolverine

   

  Wat raar en voor eigen mensen niet die hun hele leven hebben geploeterd in de polder.die kunnen verrekken in bejaardenhuizen.daar is weer geen geld voor,en hoe deze uitgezend branche aan zoveel geld.en de Polen nog meer uitkleden.mogen ze ook blijven zitten in de woning als ze niet meer nodig zijn?

  reageer
 • Ih

   

  Wilt u een huis met Polen naast u hebben in uw rustige wijkje? Dit soort werkkampen in desolate gebieden zijn een gevolg van enkele negatieve ervaringen in combinatie met een groeiende xenofobie.

  reageer
 • Swifterbanter

   

  Top dan blijft er misschien nog wat over van de winkels in Swifterbant .

  reageer
 • whoknows

   

  kunnen ze de Poolse arbeiders nog meer een poot uit trekken.

  reageer
 • Dirk2

   

  Harder werken door comfort in een stapelhok? Kunnen we deze mensen nog meer uitbuiten dan? Ik schaam mij diep voor de ontwikkelingen in dit land!

  reageer
 • het moet niet gekker worden in Nederland, bij woningnood is permanente bewoning op een camping vaak verboden,en dit kan allemaal maar...

  reageer
 • jan

   

  Laat ze dit lekker in emmeloord bouwen

  reageer
 • Svu

   

  Bouwbesluit uh regelgeving?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert