Kijken in bijzondere gebouwen bij Open monumentendagen

FLEVOLAND
Komend weekend is het Open Monumentendag en ook in de provincie Flevoland worden gebouwen opengesteld voor het publiek. Er zijn lezingen, rondleidingen, speciale tentoonstellingen en activiteiten. 

Zo zijn in Lelystad onder meer het gemaal Wortman en de mediatoren aan de Oostvaardersdijk open. Het gemaal heeft grote invloed gehad in het droogleggen van Oosterlijk Flevoland en zorgt er nog steeds voor dat we droge voeten houden. Bezoekers wordt geadviseerd gebruik te maken van de speciale pendelbus. Die rijdt tussen 11:00 uur en 17:00 uur tussen het werkeiland en de mediatoren met stops bij Nieuw Land en het gemaal. 

Op Urk is zaterdag de vuurtoren te beklimmen. Deze toren waarschuwde in het verleden voor de ondiepte bij Urk. In kleine groepjes mag je naar boven. De toren staat al sinds 1844. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur kan je er terecht. 

In Noordoostpolder is zondag de Deltahal eenmalig open voor publiek. Hier werden vroeger testen gedaan voor onder andere de Deltawerken in Zeeland. Voor de eerste en laatste keer wordt de hal opengesteld voor publiek. Volgend jaar wordt er een  monument gemaakt op de plek van de hal. De hal is open van 11:00 uur tot 16:00 uur. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert