Rijbewijs kwijt na ongeval onder invloed van drank

ALMERE
De politie heeft vannacht op de A6 bij Almere het rijbewijs van een Almeerse drankrijder afgepakt. Dat gebeurde nadat de 22-jarige man ter hoogte van bedrijventerrein Sallandsekant op de snelweg een ongeluk veroorzaakte. Hierbij raakten twee auto's zwaar beschadigd.

Volgens de politie had de beginnende bestuurder ruim vier maal meer gedronken dan is toegestaan. Ook wordt hij verdacht van het veroorzaken van gevaar en hinder.

Voordat  de man zijn rijbewijs terugkrijgt, moet hij eerst de cursus Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer volgen. Deze cursus kost 894 euro en moet door de aanvrager zelf worden betaald.

reacties (4)

 • Emile

   

  Gewoon lekker rijbewijs en nooit meer toe laten het is nog een jonge begin ende bestuurder als hij nu al niet weet hoe het hoort wat moet er over 10 maar van terecht komen deze mensen horen niet op de weg

  reageer
 • MarkS90

   

  Waarom zou deze jonge bestuurder zijn rijbewijs terug moeten krijgen?

  reageer
 • Dick

   

  Ik zeg niet dat het moet, ik zeg alleen dat dit de procedure die gevolgd wordt is.

 • Lely...

   

  Snap niet dat er nog steeds mensen zijn die met alcohol achter de kiezen gaan rijden. Onbegrijpelijk..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Alle bovengenoemde maatregelen zullen pas van kracht zijn nadat een rechter zich erover heeft uitgesproken.

  reageer
 • Dick

   

  Fout dus. De OvJ houdt automatisch het rijbewijs voor twee maanden in. Alleen als deze persoon een klaagschrift schrijft gaat de OvJ deze klaagbrief automatisch afwijzen, waarna deze persoon in verzet kan gaan. Dan dient een kort geding waarin de kans bestaat dat de rechter met hem mee voelt. Echter is deze meneer al eerder veroordeeld voor deze misdraging dus zal een rechter hier niet makkelijk in meegaan. Wat betreft de EmA, dat is een melding van de politie aan het CBR. Daar heeft de rechter helemaal niets mee van doen. Hoewel ik eigenlijk vind dat dit wel via de rechter zou moeten. Want in dit geval is het dubbel straffen en dat kan in de Nederlandse wetgeving niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert