Voedselbos langs Lemstervaart

EMMELOORD
Langs de Lemstervaart bij Emmeloord moet een zogenoemd voedselbos ontstaan. Dit is een bos met veel eetbare vruchten en groenten. Het bos is een initiatief van het Groenhorst College in Emmeloord. Leerlingen van de mbo-opleiding Toegepaste Biologie hebben volgens de school een gedetailleerd ontwerp gemaakt en al veel voorwerk verricht. 

In het bos zullen straks onder meer vruchten, noten en pompoenen groeien. Ook is er plaats voor aardappelen en wortels.

De plannen worden in het najaar aan de gemeenteraad gepresenteerd. Als die ermee instemt, kan in het voorjaar worden begonnen met de aanleg van het bos.

Het werk zal deels worden gedaan door leerlingen van de hoveniersopleiding van het Groenhorst. Voor de ontwikkeling van het bos wordt nauw samengewerkt met natuurvereniging IVN Noordoostpolder. 

reacties (1)

  • Thomas

     

    Dit is niet de eerste keer dat er iemand met een plan voor een 'smulbos' komt. Maar keer op keer blijken deze projecten subsidieslurpers te zijn waar uiteindelijk niemand gebruik van maakt. De voedselopbrengst is nihil, het kost kwaliteit in het openbaar groen en de kosten zijn hoog omdat men constant planten moet vervangen die van nature daar geen kans maken.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert