Oude haven Kuinderbos gerenoveerd

NOORDOOSTPOLDER • Zo 11 september 2016 | 15:51 • Zondag 11 september 2016 | 15:51
De oude haven in het Kuinderbos is gerenoveerd. Het monument werd zondag officieel geopend door een informatiepaneel te onthullen. Daarop kunnen bezoekers lezen waarvoor de oude haven diende.

De haven van Kuinre ligt op de grens van de gemeenten Noordoostpolder en Steenwijkerland en ook op de grens van de provincies Flevoland en Overijssel. Het monument herinnert aan de tijd dat Kuinre nog een Zuiderzeeplaats was. Vanuit de haven werd er veel handel gedreven met Amsterdam.

Met behulp van het Buitenfonds van Staatsbosbeheer is in anderhalf jaar tijd de benodigde 12.800 euro ingezameld op de vervallen haven op te kunnen knappen. Dit gebeurde met de inzet van veel vrijwilligers. Ook hebben jongeren van zorggroep 's HeerenLoo, mensen met een taakstraf en leerlingen van Staatsbosbeheer meegewerkt. 

Zij hebben tussen de basaltstenen al het onkruid verwijderd. Er zijn twee nieuwe lichtwachtershuisjes gemaakt. En de fundering van de steiger is verstevigd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel