Schriftelijke vragen over 'verzwijgen aanrandingen Parkwijk'

ALMERE
De VVD in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over een aantal vermeende aanrandingen in Parkwijk.

De partij baseert zich op berichtgeving van de lokale website Almere-Nieuws. Die publiceerde zaterdagmiddag een artikel waarin melding van de aanrandingen wordt gemaakt. De meest recente aanranding zou vorige week maandag hebben plaatsgevonden. Ook in mei zouden meisjes slachtoffer zijn geworden.

De VVD wil van burgemeester Franc Weerwind weten of het klopt dat de politie geen onderzoek heeft ingesteld naar deze aanrandingen. Verder vraagt de partij waarom de politie geen contact met de aangeefsters zou hebben opgenomen.

Fractievoorzitter Miranda Joziasse van de VVD zegt zich zorgen te maken over de manier waarop de politie communiceert en te werk gaat. Ze noemt het onaanvaardbaar dat inwoners van Almere de indruk krijgen dat strafbare feiten onder de pet worden gehouden. 

De politie heeft nog niet gereageerd op vragen van Omroep Flevoland over de vermeende aanrandingen.

 

 

reacties (15)

 • Thomas

   

  Nou, er was dit ding, het heette "de kredietcrisis". Misschien heeft u er wel eens van gehoord? De VVD was even druk met die oplossen, waardoor nu de economie weer fors groeit en het aantal banen toeneemt. Terwijl de meeste linkse landen nog steeds geen herstel zien en alweer op de volgende recessie afstevenen...

  reageer
 • evap

   

  Dit "gedrag" van de politie verbaast mij niets. Wij hebben er ook mee te maken gehad...

  reageer
 • henk

   

  Ach en de politieke opportunisten hebben hun five minuts of fame ook weer te pakken.

  reageer
 • Max

   

  Het is natuurlijk ook niet slim om rond te bazuinen dat er een aanrander rond loopt. Daarmee creëer je alleen maar angst en paniek. Hoe zou jij dat oplossen dan?

  reageer
 • Chauffeur

   

  B en W rij eens een dagje mee op de bus.. jullie zullen zien wat een zooitje het in almere is

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Ach ze waren natuurlijk veels te druk met de flopriade. Ik snap het wel hoor. En volgend jaar weer verkiezingen dus nu kunnen ze plots wel in beweging komen. Het kan in Almere.

  reageer
 • Den

   

  eerst niet even wachten tot er antwoord is gegeven? Het vonnis is blijkbaar al geveld.

  reageer
 • Andre

   

  Hee Weerwind, is er een signalement bekend ? Sinds het aantreden van Weerwind blijven een hoop dingen onder de pet. Een bewuste keuze om geen onrust te krijgen. Heel zwak beleid

  reageer
 • Kees

   

  Nieuwe pvv stijl van de vvd. Gelijk het onderbuik blazen zonder fatsoenlijk wederhoor. Dat whatsapp verhaal is natuurlijk kul. Een bot wa gebruiker weet dat.

  reageer
 • Kees

   

  Pijnlijk dat ze bij de VVD WhatsApp niet snappen. Je kan wel berichten bij jezelf verwijderen, maar bij de andere mensen in de groep blijven die gewoon staan.

  reageer
 • Jond

   

  Die mijnheer Ulysse Ellian heeft de mond vol over veiligheid maar onderneemt zelf niets. Begin dit jaar ben ik op ZIJN uitnodiging een gesprek aangegaan met hem (ik heb hier zelfs tijd voor vrij moeten maken) en 'mijnheer' zou van alles aankaarten bij de gemeente en de politie, en het belangrijkste: hij zou er nog op terug komen. Dat is nu 8 maanden geleden. U raadt het al, NOOIT meer iets van hem gehoord. Behalve dan de keren dat hij via de media overval commentaar op heeft!! Bij deze man draait het om publiciteit, niet meer en niet minder!!

  reageer
 • denk dat er in Almere wel meer criminaliteit onder de de pet wordt gehouden,

  reageer
 • almere

   

  weg kijken dat is landelijk beleid geworden dankzij de politieke bende in dit land , maar dat de politie wegkijkt is geen nieuws bel ze en ze komen gewoon niet ,terug bel verzoek met de wijk agent gebeurt gewoon niet burgers zoek t uit in almere .

  reageer
 • Tuuk

   

  De afgelopen jaren waren ze bij de VVD te druk met onze zakken leegroven!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat had de VVD van Almere al veel eerder kunnen doen maar ja, toen kwamen er geen verkiezingen aan hè. Het stomme stemvee wordt weer van stal getrokken. VVD waar waren jullie dan de afgelopen jaren?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert