Stichting Bootvluchteling redt 350 mensen

ZEEWOLDE
Het reddingschip Golfo Azzurro van de stichting Bootvluchteling uit Zeewolde heeft dit weekeinde 350 vluchtelingen uit de Middellandse Zee gered. Dat meldt de stichting op haar website.

De vluchtelingen zaten in een boot die waarschijnlijk onderweg was van Libië naar Malta. De meeste van hen hadden verschijnselen van uitdroging en hadden last van zeeziekte.

De stichting Bootvluchteling heeft eerder dit jaar een vissersschip laten ombouwen om reddingsoperaties te kunnen doen op de Middellandse Zee. Aan boord zitten hoog opgeleide vrijwilligers. Zij hebben veel kennis op het gebied van het redden van drenkelingen. Zaterdag voer het schip voor de eerste keer uit.

De stichting Bootvluchteling werkt samen met de Italiaanse kustwacht en marine. Met de Golfo Azzurro verwacht de organisatie dagelijks vele kinderen en volwassenen  te kunnen redden van de verdrinkingsdood. Vorig jaar waren vrijwilligers van de stichting actief op Lesbos en in de Griekse wateren.


reacties (12)

 • het zij zo

   

  Jazeker, jammer dat onze mooie provincie hieraan gelinkt wordt. mensen van de regen in de drup helpen door een kortzichtige geldverslindende organisatie.

  reageer
 • Jan

   

  Gelegaliseerde smokkel dit?

  reageer
 • Jan

   

  Er wordt trouwens stevig overdreven in dit geheel. Er worden gewoon mensen van bootjes afgehaald. Geen drenkelingen dus. Luxe veerboot, verzorgd door mensen die het verschil tussen vluchtelingen en immigranten niet kunnen en willen zien.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een goede motivatie voor veel Afrikanen om ook de kant van Europa op te komen. Mensen redden prima maar daarna gewoon weer in Afrika aan de wal. Het zijn maar weinig echte vluchtelingen die deze reis kunnen betalen.....

  reageer
 • gt

   

  Er passen echt geen 350 mensen op die boot.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • wimjc

   

  Als je van Libië naar Malta vaart is het wel twijfelachtig dat iemand gelijk last heeft van uitdroging. Stichting bootvluchteling zorgt er in ieder geval voor dat de asielzoekers stroom op peil blijft. Als het puur om mensen redden gaat, snap ik niet goed waarom ze naar Italië gebracht worden. Als je deze mensen in Libië weer af zet, hoef je niet zo ver te varen en is de kans groter om nog meer mensen "te redden".

  reageer
 • Jeroen

   

  Met het verschil dat de PVDA er wel voor zorgt dat ze een goede uitkering krijgen. Ik sluit mee aan bij de berichten dat dit geen "echte" vluchtelingen zijn, maar geldzoekers, gewoon afzetten aan de afrikaanse kust, is probleem snel over

  reageer
 • Greb

   

  Als de redders nu deze mensen zelf thuis opnemen en verzorgen, dan weten ze echt waarvoor ze het doen.

  reageer
 • hn

   

  Deze mensen worden binnenkort als goedkope arbeiders in de Europese fabrieken geplaatst. Ze krijgen dan een erg laag salaris waar ze net van rond kunnen komen en geen honger hebben. Ik zie grote overeenkomsten met de slavernij. Nederlandse handelsboten die slaven gaan ophalen om ze te laten werken in onze fabrieken doen me erg denken aan de VOC mentaliteit.

  reageer
 • Willem D

   

  Wel terug gebracht naar vertrekpunt hoop ik

  reageer
 • Bas

   

  Mooi gered....of een lift gegeven.....?! Na redding moeten ze gewoon weer in afrika afgezet worden; er wordt op gerekend dat ze worden opgepikt en meegenomen naar europa. Slechte zaak dus dat "redden" .

  reageer
 • Almeerder

   

  I.p.v. redden van "vluchtelingen" bedoelen ze een hopeloze veerdienst voor economische migranten... En erger nog: voor het geld wat elk van deze (kansloze) economische migranten straks kost in Europe hadden we anders 100 ECHTE vluchtelingen kunnen helpen in opvangkampen in de regio. Ook van de kosten van deze veerdienst hadden we heel veel ECHTE vluchtelingen kunnen helpen. En wanneer je dit beseft dan begrijp je dat, hoewel dit ongetwijfeld goedbedoeld is, dat deze veerdienst eigelijk heel inhumaan is...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert