Bevolkingsgroei in alle gemeenten tot 2030

FLEVOLAND
In alle Flevolandse gemeenten groeit de bevolking tot 2030. Dat blijkt uit prognoses van het CBS en het Planbureau voor de Leefomgeving. Met bijna 17 procent is de groei het grootst op Urk, Almere volgt met 16. 

Dronten volgt met bijna 11 procent en Zeewolde met 6 procent. Met 1 procent is de bevolkingsgroei het kleinst in Noordoostpolder.

De groei in Lelystad is bijna 3 procent. In 2030 telt Lelystad volgens de prognoses ruim 78.000 inwoners. De gemeente Lelystad verwacht zelf dat ze in 2026 de 80.000ste inwoner kan begroeten. 

[https://localfocus2.appspot.com/57d66e8fdc2fe]

reacties (1)

 • Jos

   

  De groei in Lelystad is minimaal. Ik ben bang dat dat Almere Lelystad definitief zal overvleugelen en steeds meer een centrumfunctie zal krijgen,

  reageer
 • frits

   

  Ach, waar is zo'n prognose van CBS en Planbureau op gebaseerd? De landelijke modellen kunnen echt niet precies voorspellen of iemand een huis koopt in Dronten, Lelystad of Almere. Die modellen voorspellen per regio (in dit geval: Flevoland), en daarna wordt het die uitkomst op basis van bekende woningbouwplannen en historische trends over de gemeenten verdeeld. De historie zegt echter weinig over de toekomst; de groei van Dronten en Almere is de laatste jaren ook weggezakt. Overigens gaat de centrumfunctie ook om werkgelegenheid, en die groeit juist in Lelystad heel hard, ook volgens CBS en Planbureau. Extra werkgelegenheid kan ook extra inwoners trekken.

 • Joop

   

  Zeg maar een beton functie .

 • Lelystadjer

   

  Dat is prima. Dan blijft het hier relatief lekker rustig. Laat de drukte en grootte maar in Almere blijven.

 • Jan

   

  Werkt in NH ook prima, daar staat het provinciehuis tenslotte ook niet in amsterdam

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert