Straatpraat: Chronisch vermoeid door te weinig slaap!

We worden een maatschappij met chronisch vermoeide mensen. Dat zegt slaapdeskundige en neuroloog Hans Hamburger van het Boerhaave Waak-Slaapcentrum in Amsterdam.

Mensen zijn verslaafd aan hun smartphone en leven tot 's avonds laat in blauw licht, zegt Hamburger. Een op de zes werkende Nederlanders (16 procent) kampt met serieuze slaapproblemen. Bovendien heeft 37 procent een slecht humeur door te weinig slaapuren en ervaart 48 procent fysieke klachten. 

Bij het winkelcentrum aan de Tjalk in Lelystad vroegen we aan mensen voor Straatpraat of zij voldoende nachtrust hebben. 

reacties (4)

 • Carry

   

  Er zijn ook veel mensen die 's nachts meerdere malen wakker worden van de pijn. Ook die hebben een chronische vermoeidheid die niets te maken heeft met smartphones.

  reageer
 • jk

   

  Er zijn ook teveel mensen die slaappillen gebruiken. Afkicken van die benzodiazepinen is nog erger dan afkicken van heroine.

  reageer
 • Eelco

   

  Zombies in de trein waren er altijd al,maar toen zaten ze met hun hoofd in de spits of metro.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Zijn er nog mensen zonder zo'n afschuwelijk apparaat, dat verslavender is als alcohol? Ik zie alleen maar zombies op straat en in het OV, verslaafd aan hun aps op hun smartphone. En mensen die normaal gedag zeggen zijn een grote zeldzaamheid. En hoe zit het met al die zombies die hun smartphone naast hun bed leggen om vooral om pakweg 02.00 uur nog alle updates te kunnen ontvangen? De wereld is echt mesjokke, als ik in de trein zit zie ik geen mensen meer, uitsluitend dode zielen. En het wordt nog veel erger, dat is geen voorspelling, maar realiteit. Zolang de mensheid met zijn ego bezig is, zullen ze niet meer slapen, 'nooit meer slapen' zoals W.F. Hermans schreef...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert