Leerlingen eerder vrij door tropenrooster

URK
Leerlingen van nagenoeg alle basisscholen op Urk hebben dinsdag en donderdag een tropenrooster vanwege het warme weer. De lessen beginnen al om acht uur en gaan door tot 13:00 uur. Woensdag zijn de leerlingen sowieso al eerder vrij.

Omdat de temperaturen kunnen oplopen tot dertig graden, vinden de schoolbesturen het onverantwoord om de reguliere lestijden te handhaven. Volgens directeur Eldert Schouten van overkoepelende schoolvereniging Rehoboth is het tropenrooster sinds 2001 niet meer zo massaal ingesteld op Urk.

Meerdere scholen in de provincie werken deze week met een tropenrooster. Bijvoorbeeld basisschool De Zevensprong in Emmeloord. Gemeenten raden ouders aan berichten van scholen goed in de gaten te houden. Scholen mogen volgens de onderwijsinspectie zelf beslissen over hun lesroosters, zolang ze maar het verplichte aantal uren per schooljaar halen.

reacties (2)

 • Koos W.

   

  Natuurlijk hebben de scholen groot gelijk, maar... is dit niet het resultaat van jarenlange verwaarlozing van de school gebouwen? Oude op elkaar gestapelde containers die als tijdelijk (lees jarenlang) schoolgebouw moeten dienen, met gebrek aan alles wat een gezond leef en werkklimaat mogelijk maakt? Elk commercieel bedrijf zou allang zijn vertrokken uit dit soort gebouwen. Wellicht dat daar eens meer aandacht aan kan worden besteedt.

  reageer
 • Anita

   

  Nu nog het Emelwerda!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert