Dronepiloot Oostvaardersplassen vrijgesproken

FLEVOLAND
De Haarlemmer die vorig jaar september met een drone boven de Oostvaardersplassen vloog, is maandag vrijgesproken van het opzettelijk verontrusten van dieren in het natuurgebied. Tegen de man was 250 euro boete geëist.

Een boswachter betrapte de dronepiloot vorig jaar september op heterdaad. Volgens de verdachte wist hij niet dat hij zich in een natuurgebied bevond. Hij had bij het binnenrijden geen bord gezien, zei hij tegen de rechter. Ook betwistte hij dat hij dieren had opgejaagd. 

Een boswachter zag dat edelherten en heckrunderen door de drone op hol sloegen, maar volgens de politierechter blijkt uit het strafdossier niet dat de Haarlemmer de dieren met opzet had verontrust. Ook stond voor haar niet vast dat de dieren een reëel gevaar liepen om op hun vlucht gewond te raken.

 

reacties (5)

 • Rob

   

  Waarom heb je nog rechters?

  reageer
 • waterwijker

   

  Het echte probleem is dat je voor zo'n multicopter, want daar hebben we het over, vrijwel niets hoeft te kunnen. Die dingen vliegen vrijwel uit zichzelf. En het ergste is dat ze voor iemand met geld gewoon te koop zijn. Dat heeft het misbruik in de hand gewerkt, waardoor er nu onwaarschijnlijk strenge regels in de maak zijn. Die gemakshalve ook maar aan andere, in het lage luchtruim opererende, vliegdingen wordt opgelegd. De zich wel van de gevaarzetting bewust zijnde en wel verantwoord vliegende model vliegtuig en helikopter piloten danken de multirotor malloten hartelijk voor hun bijdrage aan de ondergang van hun mooie hobby/sport.

  reageer
 • Henk

   

  Juiste uitspraak. Belachelijke bekeuring van Paulus de Boswachter. Het beleid, als het beleid kan noemen, leidt ook tot de dood van deze dieren in winterperiode. Dan wordt Paulus de Boswachter toch ook niet beboet ? SBB is een slechte beheerder.

  reageer
 • ikke,

   

  Dit is jammer, ze hadden een statement moeten maken, bekeuren die man, nu is het een vrijbrief voor andere om ook lekker te dollen met die stomme dingen

  reageer
 • J.P

   

  gisteren iemand met een drone bij de konikspaarden gezien in oostvaardersveld,terwijl die zelf veel verder weg stond in het veld. waren de paarden de verkeerde kant op gevlucht was er zeker kans dat er gewonden of erger waren gevallen. aangezien er mensen liepen door het veld. en wat zal het winnen 200 paarden of een paar personen. mensen moeten zich bewust worden van het potentieel gevaar van waarmee ze bezig zijn. of het nu natuur is , in de straat of nabij een vliegveld

  reageer
 • Jan

   

  Ik film al jaren bij eigen paarden ( geen wilde), en het enige wat de eerste keer gebeurde is dat deze een stukje wegliepen, meer niet. Daarna, geen reactie meer. Kan zelfs op twee meter komen, ook dan helemaal geen reactie. Dus erg overtrokken dit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert